TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı unutmadık...

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada üç fidanın bugün yapılacak eylem ve etkinliklerle anılacağı belirtildi.

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı unutmadık...

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 6 Mayıs 1972’de idam edilen üç devrimciyi anmak adına bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “Ülkemizde eşitlik, özgürlük, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesini yükselten Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 52 yıl önce bugün sermaye düzeni tarafından idam edildi. Onlar, işçi sınıfının ekmek kavgasının, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin, kapitalizme karşı sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya talebinin, gençliğin gelecek arayışının sesi oldular” denildi.

“Denizler, emekçi halkın sömürü düzeni altında ezilmesine karşı bir başkaldırı ve mücadeledir” denilen açıklamada “Partimiz Türkiye Komünist Hareketi emperyalizm işbirlikçisi sermaye iktidarı tarafından katledilen üç devrimciyi bugün yapacağı eylem ve etkinlikler ile anacaktır” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

BAĞIMSIZ VE SOSYALİST TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ

6 Mayıs 1972 tarihinde sermaye iktidarı tarafından idam edilen üç devrimciyi, Deniz Gezmiş’i, Yusuf Aslan’ı ve Hüseyin İnan’ı saygı ile anıyoruz.

Ülkemizde eşitlik, özgürlük, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesini yükselten Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, 52 yıl önce bugün sermaye düzeni tarafından idam edildi. Onlar, işçi sınıfının ekmek kavgasının, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin, kapitalizme karşı sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya talebinin, gençliğin gelecek arayışının sesi oldular. Ülkemizde devrim ve sosyalizm mücadelesinin gençlik önderleri olarak verdikleri kavga, toplumun büyük bir kesimi tarafından sahiplenildi ve savunuldu.

Denizlerin mücadelesi bugün de güncelliğini korumaktadır.

Denizler, anti emperyalizmdir, ilericiliktir, devrimciliktir.

Denizler, emekçi halkın sömürü düzeni altında ezilmesine karşı bir başkaldırı ve mücadeledir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi emperyalizm işbirlikçisi sermaye iktidarı tarafından katledilen üç devrimciyi bugün yapacağı eylem ve etkinlikler ile anacaktır.

ANKARA:

6 Mayıs Pazartesi 16:00

Buluşma yeri: Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu Kapı

İSTANBUL:

6 Mayıs Pazartesi 17:30

Buluşma yeri: İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü Önü

TKH GENÇLİĞİ: DENİZLERDEN ÖĞRENDİĞİMİZ GİBİ, BAŞLADIĞIMIZ İŞİ BİTİRECEĞİZ!

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ölüm yıldönümleri ile ilgili bir açıklama yayımladı ve yapılacak eylemlere çağrıda bulundu.

TKH Gençliği’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

52 yıl önce bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edildi ve ülke tarihinin en kara günlerinden biri yaşandı.

6 Mayıs 1972’de üç genci idama götürenler, Türkiye’nin bağımsızlığını, emekçilerin eşitlik arayışını da yok etmek istemişlerdir. Ancak 6 Mayıs’ta bağımsızlık, özgürlük ve sosyalizm mücadelesini kesmek isteyenler bunu başaramamıştır. Bu ülkenin ilerici, yurtsever, devrimci ve sosyalist birikimi boğulamamış, 52 yıldır her türlü kesintiye ve baskıya ayakta kalmıştır.

52 yıl önce bağımsızlık, özgürlük ve sosyalizm ideallerini boğmak için harekete geçenler ile bugün iktidardaki AKP aynı doğrultudadır. 21 yıllık AKP iktidarı da işbirlikçiliğin, gericiliğin ve patronların temsilcisi olmuştur. Karşı devrimci iktidar, Türkiye’de gençlerin laik, eşit ve bağımsız bir ülkede yaşama isteğini yok etmeye çalışmaktadır. Tarikatlar, cemaatler aracılığıyla kindar bir nesil yetiştirme amacı güden iktidar, çevre ülkelerde emperyalizmin eliyle yürüttüğü operasyonlara ise açık destek veriyor.

Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eş Başkanı olmakla övünen iktidarın bugün Filistin’de İsrail yanlısı bir pozisyon izlemesi, bölgede emperyalist ABD’ye destek vermesi şaşırtıcı değildir. 52 yıl önce Denizlerin idamıyla birlikte NATO eliyle yürütülen süreç bugün AKP iktidarının temellerini atmıştır. AKP iktidarı bu anlayışı derinleştirerek devam ettirmektedir.

Ancak kabul edemedikleri tek bir gerçek var; 52 yıl önce idam ettikleri Denizler, bugün on binlercesi ile karşılarındadır. Gençlik, gericilere ve işbirlikçilere pabuç bırakmıyor.

Dün başladığımız işi bugün bitireceğiz.

Aydınlık, bağımsız ve sosyalist bir Türkiye uğruna mücadele eden Denizlerin bayrağı bugün ilerici, devrimci, komünist gençlerin elinde yükselmektedir.

“Laiklik özgürlüktür” diyen, “okumuş insan emekçi halkına karşı sorumludur” bilinciyle hareket eden, “yeni bir üniversite, yeni bir ülke” hedefiyle çalışan TKH Gençliği, tüm üniversitelerde ve liselerde Denizlerin bayrağını yükseltecek.

TKH Gençliği