TKH Gençliği: Üniversiteli gençlik olarak meydanı faşistlere, gericilere bırakmayacağız!

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan TÜBİTAK birincilik bursu sahibi F.B'ye yönelik bir ay öncesinde yaşandığı ortaya çıkan faşist saldıraya karşı TKH Gençliği açıklama yaptı.

TKH Gençliği: Üniversiteli gençlik olarak meydanı faşistlere, gericilere bırakmayacağız!

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi F.B’ye yönelik faşist saldırıya karşı TKH Gençliği açıklama yaptı.

 

Üniversiteli gençlik olarak meydanı faşistlere, gericilere bırakmayacağız!

Koç Üniversitesi yönetimi ırkçı-ayrımcı saldırıya sessiz kalmamalıdır!

Bugün basına yansıyan iddialara göre Koç Üniversitesi’nin yurdunda bir öğrencinin Kürt ve Alevi olması gerekçesiyle oda arkadaşları tarafından saldırıya uğradığı ortaya çıkmıştır. Mağdur öğrencinin ifadesine göre saldırılar sadece fiziksel şiddet olarak
gerçekleşmemiş, sistematik bir şekilde sözlü saldırılar olarak da sürmüştür.

Yaşanan bu ırkçı saldırının failleri derhal hesap vermelidir. Bu olayın ardından sessizliğini korumaya devam eden Koç Üniversitesi yönetimi bir an önce gereken adımı atmalı, bu saldırıyı gerçekleştirenlere yönelik en ağır yaptırımları uygulamalıdır.

Üniversitelerde yaşanan faşist ve gerici saldırıların tesadüf olmadığını biliyoruz. Dün İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin geçim sıkıntısını gündeme getiren arkadaşlarımıza olan saldırı da bu faşist ve gerici zihniyetin ürünüdür.

Üniversitelerde iktidar eliyle palazlandırılan faşist-gerici zihniyete karşı laik ve bilimsel eğitimi savunacak, üniversiteli gençlik olarak meydanı faşistlere-gericilere bırakmayacağız!

TKH GENÇLİĞİ