TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten 8 Mart mesajı

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "Güçlü kadın, ülkesinin kurtuluşuyla kendi kurtuluşunu bir gören, gericiliğe karşı mücadele eden kadındır!" ifadelerini kullandı.

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten 8 Mart mesajı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle videolu bir demeç yayınladı.

Emekçi Kadınların 8 Mart’ını kutlayan Tekerek demecinde patron sınıfına karşı kadınların örgütlü mücadelesine değindi.

Aysel Tekerek’in yaptığı açıklama şu şekilde:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günündeyiz. Tarih boyunca emekçi kadınlar, sömürüye, gericiliğe, faşizme karşı direndiler, mücadele ettiler. Bugün ülkemizde sömürünün, gericiliğin ve faşizan uygulamaların en yüksek boyutlarına vardığı bir dönemden geçiyoruz ve emekçi kadınlar tam da bu sömürünün altında daha fazla eziliyor.

Hilafet özlemcileri çocuklarımızın tarikatlara mürit olmasını istiyor. Halk büyük bir yoksulluk, açlık ve sefalet içerisinde. Bu tabloda eşitlik isteyen, özgürlük isteyen emekçi kadınların mücadelenin önünde daha fazla yer alması, mücadeleyi göğüslemesi gerekiyor.

Neden mi?

Bugün bir de patron kadınlar var, 8 Mart’ı “Kadınlar Günü” olarak kutlayıp aynı zamanda “güçlü kadın” figürüne işaret ediyorlar. Yani patronların istediğini yapan, fabrikalarda, hizmet sektöründe yükselen, sömürünün katmerlenmesi için çalışıp patronun sesi olan kadınların güçlü kadınlar olduklarını söylüyorlar aslında bize. Halbuki güçlü kadın, ülkesinin kurtuluşuyla kendi kurtuluşunu bir gören, çocuklarının geleceksizliğine karşı mücadele eden, gericiliğe karşı mücadele eden kadındır.

Bize göre güçlü kadın, eşitliği, özgürlüğü temsil edendir, örgütlü kadındır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “patronların güçlü kadınlarına” karşı, Türkiye’nin emekçi kadınlarının mücadelesi, militan kadınlarının mücadelesi, bu ülkenin kurtuluşunun anahtarı olan kadınların mücadelesi değerlidir, önemlidir ve zorunludur.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, tüm emekçi kadınlara selam olsun!