TKH: İşçilerin yanarak öldüğü bu düzen yıkılmalıdır!

TKH, İstanbul Sultanbeyli'de üç işçinin yanarak hayatını kaybetmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

TKH: İşçilerin yanarak öldüğü bu düzen yıkılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) dün İstanbul Sultanbeyli’de çelik kapı üreten bir fabrikada çıkan yangın sonucu hayatını kaybetmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Sermaye düzeni kâr hırsı yüzünden işçilerin yaşamlarını almaya devam ediyor. Alınmayan iş güvenliği önlemleri, olmayan denetimler, yasalara uyulmayan çalışma ve barınma alanları bu ölümlerin en temel nedenidir” vurgusu yapıldı.

“Maden işçilerini göçük altında bırakan, şantiyelerde inşaat işçilerini ölümle burun buruna çalışmaya zorlayan, metal sektöründen tersanelere, hizmet sektöründen tarıma kadar her alanda emekçileri iş cinayetleri ile karşı karşıya getiren bu kapitalist sistem yıkılmalıdır” denilen açıklamada “Sultanbeyli’de kaldıkları konteynerde çıkan yangında yaşamını yitiren işçi arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere sevenlerine başsağlığı diliyoruz”  ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

Dün İstanbul Sultanbeyli’de çelik kapı üreten bir fabrikada üç işçi konteynerde çıkan yangında yaşamını yitirdi. 21, 18 ve 17 yaşındaki işçilerin koğuş olarak kaldıkları yerde çıkan yangında ölmeleri bir iş cinayetidir ve ilk yaşanan örnek değildir.

2012 yılında bugün üzerinde AVM yükselen bir inşaatın şantiyesinde çadırda kalırken yanarak ölen 11 işçiyi ve  2018 yılında Ümraniye’de yine bir şantiyenin koğuşundaki konteynerde yaşamını yitiren 4 işçiyi de unutmadık.

Sermaye düzeni kâr hırsı yüzünden işçilerin yaşamlarını almaya devam ediyor. Alınmayan iş güvenliği önlemleri, olmayan denetimler, yasalara uyulmayan çalışma ve barınma alanları bu ölümlerin en temel nedenidir.

Maden işçilerini göçük altında bırakan, şantiyelerde inşaat işçilerini ölümle burun buruna çalışmaya zorlayan, metal sektöründen tersanelere, hizmet sektöründen tarıma kadar her alanda emekçileri iş cinayetleri ile karşı karşıya getiren bu kapitalist sistem yıkılmalıdır.

Sultanbeyli’de kaldıkları konteynerde çıkan yangında yaşamını yitiren işçi arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İş cinayetleri kader değildir, olamaz!

Barınmak için kaldıkları yerde yanarak ölmek de hiçbir işçinin kaderi olamaz!

Bu köhne düzen yıkılmalı, yerine insanca bir yaşam için eşitlikçi bir düzen kurulmalıdır!