TKH Kocaeli adaylarını tanıttı: İşçi sınıfını temsil etmek için aday oluyoruz

"Yalana, talana, ranta ve sağcılığa mahkûm değilsin" adı altında gerçekleşen aday tanıtım toplantısında Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Kocaeli adaylarını tanıttı.

TKH Kocaeli adaylarını tanıttı: İşçi sınıfını temsil etmek için aday oluyoruz

Gebze’de, emek buluşması adı altında aday tanıtım toplantısı gerçekleştiren Türkiye Komünist Hareketi yerel yönetimler bildirgesini ilan ederek aday tanıtımını gerçekleştirdi.

“BELEDİYENİN BÜTÜN KAYNAKLARI HALK İÇİN KULLANILACAK”

“Yalana, talana, ranta ve sağcılığa mahkûm değilsin” başlığıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan TKH MYK üyesi Erkan Kılıç, neredeyse bütün partilerin seçim boyunca söylemlerinin aynı olduğunu, işçiler büyük bir cehennem yaşarken işsizlik, yoksulluk ve pahalılıktan kimsenin bahsetmediğini söyleyerek belediyenin bütün kaynaklarını kamu yararına ve halk için kullanacaklarını dile getirdi.

“BU DÜZENİ YIKACAĞIZ”

TKH Gebze Belediye Meclis üyesi adayı İbrahim Selçuk ise toplumun yoksullaştırıldığını dile getirdiği konuşmasında ‘’Belediye Başkan adayları bile emeklilere para verme vaadinde bulunuyor fakat kimse halkı dilenci gibi gören bu zihniyeti ve düzeni değiştireceğini söylemiyor. Biz bu düzeni yıkacağımızı söylüyoruz’’ dedi.

“UMUDU ÖRGÜTLÜYORUZ”

TKH Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve petrokimya işçisi olan Tamer Erik ise işçi kentinde işçilerin kendi çıkarlarını savunanlara oy vermesi gerektiğini dile getirdiği konuşmasında “Toplum oy verirken kime neden oy verdiğini bile bilmiyor. Çünkü umutları yok. Bizler umudu örgütlüyor ve işçi sınıfını temsil etmek için aday oluyoruz’’ dedi.

DİP’TEN TKH’Yİ DESTEKLEME KARARI

Devrimci İşçi Partisi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayımlayarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Türkiye Komünist Hareketi’nin adayını destekleyeceğini açıklamıştı.

“Rant kavgasına oy yok! İş, aş, hürriyet için örgütlenmeyi ve mücadeleyi seçelim!” başlığıyla yayımlanan açıklamada “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde işçi sınıfının başkentlerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde TKH adayı petrokimya işçisi Tamer Erik’e oyumuzu vererek sınıf politikamızı ortaya koyacağız” ifadeleri yer almıştı.