TKH seçim sloganlarını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) seçimlere dair sloganlarını açıkladı. Açıklanan sloganlarda "emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm" vurguları dikkat çekti.

TKH seçim sloganlarını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 31 Mart yerel seçimlerinde kullanacağı seçim sloganlarıyla ilgili açıklama yayımladı.

AKP iktidarı ile daha da yükselen yağma ve talan düzenine karşı sosyalizm vurgusu yapılan sloganlarda, emekçi halkın “Yalana, talana, ranta ve sağcılığa, Mahkûm Değilsin!” ifadeleri kullanıldı.

Seçimlerde ” başta emekçi halkımız olmak üzere ülkenin bütün ilerici, cumhuriyetçi ve yurtseverlerine, işçilere, kadınlara, gençlere ve emeklilere sesleniyoruz” denilen açıklamada “Bir kez daha kırk satır mı kırk katır şeklinde geçen düzenin seçim siyasetiyle oyalanmaya hayır diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

 

Yalana, talana, ranta ve sağcılığa

Mahkûm Değilsin!

Emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için

Sözümüz Var!

Seçimlerde emeği, laikliği, kamuculuğu ve sosyalizmi temsil eden Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, daha önce ilan ettiği üzere bütün illerde seçimlere kendi adayları ve logosuyla katılacaktır. TKH, seçimlerde iki sloganı emekçilere seslenmek üzere tercih etmiştir. Birincisi “Mahkûm Değilsin” ikincisi ise “Sözümüz Var!”

Önümüzdeki yerel seçimlerde başta emekçi halkımız olmak üzere ülkenin bütün ilerici, cumhuriyetçi ve yurtseverlerine, işçilere, kadınlara, gençlere ve emeklilere sesleniyoruz:

Sağcılığa, yalana, talana, ranta ve gericiliğe mahkûm değilsin!

Bir kez daha kırk satır mı kırk katır şeklinde geçen düzenin seçim siyasetiyle oyalanmaya hayır diyoruz. Bu düzen değişmeden kurtuluş mümkün değildir. Ülkemizin aydınlık yarınlarına dönük umudunu toprağa gömenlere, vasatlığa, sağcılığa ve sol gösterip sağ vuranlara hayır diyoruz. Bu ülkenin sosyalistleri var!

Umudumuz var, sözümüz var!

Sözümüz laiklik, emek, bağımsızlık ve sosyalizmdir!