TKH'den tencere tavalı eylem ve 1 Mayıs'a çağrı: Seçim bitti geçim derdi bitmedi!

Sancaktepe semt pazarında 1 Mayıs’a çağrı bildirisi dağıtan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üye ve dostları Demokrasi Caddesi’nde düzenledikleri yürüyüş sonrası bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada bütün emekçiler 1 Mayıs’a davet edildi.

TKH'den tencere tavalı eylem ve 1 Mayıs'a çağrı: Seçim bitti geçim derdi bitmedi!

Sancaktepe semt pazarında 1 Mayıs’a çağrı bildirisi dağıtan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üye ve dostları Demokrasi Caddesi’nde düzenledikleri yürüyüş sonrası bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada bütün emekçiler 1 Mayıs’a davet edildi.

Açıklamada ilk sözü alan İstanbul İl Sekreteri Ahmet Tarık Yenil şunları söyledi:

“Değerli emekçiler, İstanbul ve Sarıgazi’nin emekçi halkı, boş tencerelerimizle iktidarı uyarmaya, kırmızı kart göstermeye geldik, hepiniz hoş geldiniz.

Bu düzen emeğin sömürülmesine dayanan patronların düzenidir. Emekçilerin ürettiklerine el koyan, zenginlikleri çalarak var olan patron düzeni bugün bir kez daha emekçileri kriz yüküyle karşı karşıya bırakıyor. Emekliler, emekçiler işsizlik, enflasyon ve döviz kurunun altında eziliyor, Emekçilerin hak gaspları artıyor. Bugün boş tencerelerimiz bize yoksulluğu dayatan patron düzenine karşı çalıyor. Seçim bitti geçim derdi bitmedi!

Emek, laiklik, bağımsızlık için 1 Mayıs’a! Ülkeyi saran seçim atmosferi sona erdi. İktidar ve muhalefetin bol keseden attığı bir seçim dönemi geride kalırken, emekçilerin geçim derdi sürüyor. Mutfağa düşen yangın sönmek bilmiyor. Emekçinin iki yakası bir araya gelmezken, iktidar emekçilerle dalga geçiyor. Kendine bol keseden para dağıtan iktidar, konu emekçiler olunca tasarrufu hatırlatıyor.

Bu böyle gitmez, geçim derdi sandıkla bitmez! Seçimlerde emeklisiyle, emekçisiyle Türkiye işçi sınıfı iktidara bir sarı kart çıkarttı. Şimdi sarı kartı, kırmızı karta dönüştürme zamanıdır.

Emeğimiz ve geleceğimiz için 1 Mayıs alanlarına! AKP iktidarının sürdürdüğü işbirlikçi, gerici, emek düşmanı politikalara karşı en büyük yanıtı emekçiler verecek! Sahte baharlara değil, gerçek baharlara uyanmak için, Emek, laiklik ve bağımsızlık için. 1 Mayıs’a!”

 

 

“ÜLKENİN SAHİBİNİN KİM OLDUĞUNU GÖSTERELİM”

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, yürüyüş ve basın açıklamasına destek olan yurttaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Seçim döneminde meydanlardan caddelerden seçim bittiğinde de burada olacağımızı ülkenin halkın sorunlarını unutturmayacağımızı söylemiştik. İşte seçim bitti geçim derdi sürüyor ve biz buradayız. Biz diğer partilerden başkayız. Bu ülkede emekçilerin kurtuluşunun sandık sonuçlarına hapsedilemeyeceğini söylüyoruz.

Elimizdeki bu boş tencerenin içini kim boşalttı, mutfaktaki yangını kim büyüttü buradan söylüyoruz. Bu tablonun bu yoksulluğun mimari sermaye sınıfı ve onunla işbirliği içindeki patron partileridir. Halk yoksulluk ile boğuşurken dünya zenginler listesine Türkiye’den girenlerdir.  İşçileri dün Soma’da İliç’te öldüresiye çalıştıranlardır.

Bugün elimizde boş tencereler ile buradayız ama aklımız yüreğimiz umut ile doludur. Bu ülkeyi sermaye sınıfının insafına terk etmeyeceğiz. Buradan tüm hakımızı yaklaşan bir Mayıs’a davet ediyoruz. Eve hapsolmak, kabuğunuza çekilmek, sahte baharlarla oyalanmak yok Güçlü 1 Mayıs’larda buluşalım. Ülkenin sahibinin kim olduğunu gösterelim. Yaşasın 1 Mayıs yaşasın Sosyalizm.”