TKH'den yerel seçimler hakkında değerlendirme

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 31 Mart yerel seçimlere yönelik bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada yurttaşların AKP gericiliğine boyun eğmediği ancak verilen tepkilerin düzen partilerinin hesaplarına kurban edilmemesi gerektiği vurgulandı.

TKH'den yerel seçimler hakkında değerlendirme

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 31 Mart yerel seçimlerine yönelik bir değerlendirme açıklaması yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada yurttaşların AKP gericiliğine karşı boyun eğmediği vurgulandı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Basına ve Kamuoyuna,

Ortaya çıkan seçim sonuçları, ekonomik krizin bedelini emekçilere ödetmeye çalışan AKP gericiliğine karşı halkın boyun eğmediğinin ve emekçilerin bu bedeli ödemeyeceğinin uyarısı olarak görülmelidir. Bununla birlikte bu seçim sonuçları, 20 yıllık AKP diktatörlüğüne ve gericiliğine karşı ülkenin ilerici birikiminin teslim alınamadığını göstermiştir.

Ancak emekçilerimizin ve ülkemizin ilerici toplumsal güçlerinin koyduğu bu tavır düzen siyasetinin ve düzen muhalefetinin hesaplarına kurban edilmemelidir. Seçimlerde ortaya çıkan sonuç, ülkemizin 20 yıllık makûs talihini değiştirecek yeni bir mücadele dönemine evrilmelidir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, seçimlerde sosyalizmi ve işçi sınıfının çıkarlarını temsil etmek üzere devrimci bir siyasal hattı örmeye çalışmıştır. Partimize atılan her oy bilinçli oylar olarak doğrudan sosyalizme, devrime ve Partimize verilmiş oylardır. Bize verilen her oyun örgütlü bir siyasal güce dönüşmesi için önümüzde büyük bir görev ve sorumluluk olduğunu biliyoruz. Oyunu sosyalizme ve orak çekice veren bütün yurttaşlarımıza ve seçim çalışmalarını bütün zorluklara rağmen sırtlayan yoldaşlarımıza teşekkür ederiz. Partimiz önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bir açıklamayı dostlarıyla ve kamuoyuyla ayrıca paylaşacaktır.

Ancak ilk söylenmesi gereken şudur: Ülkemizin aydınlık yarınları için kollar asıl şimdi sıvanmalı, gericiliğe, emperyalizme ve patronlara karşı mücadele hattı güçlendirilmelidir.