Ürdün’de ABD üssüne saldırı: 3 ABD askeri öldü

Ürdün'deki ABD üssüne yapılan saldırıda 3 Amerikan askeri öldü, 25 asker ise yaralandı.

Ürdün’de ABD üssüne saldırı: 3 ABD askeri öldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıyla ilgili İran’ı hedef gösterdi. Biden, “Dün gece Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırının ‘alçak bir saldırı’ olduğunu ifade eden Biden, saldırıda ölen askerleri vatansever olarak nitelendirerek, “Hep birlikte ailelerine karşı taşıdığımız kutsal sorumluluğu yerine getireceğiz. Onların onuruna, şanına layık olmaya çalışacağız. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

ÜRDÜN’DEN AÇIKLAMA

Ürdün hükümet sözcüsü Muhenned Mubaydin, El-Memleke TV’ye 3 ABD askerinin öldüğü, 25’inin yaralandığı saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Mubaydin, ABD güçlerine yönelik saldırının Ürdün topraklarında değil Suriye sınırı yakınlarında gerçekleştiğini ve Tenef Üssü’nün hedef alındığını bildirdi.

ABD askerlerinin konuşlandığı Tenef Üssü, Suriye-Irak-Ürdün üçgeninde yer alıyor. ABD’nin açıklamasında ise saldırının Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Ürdün topraklarında gerçekleştiği bildirilmişti.