Vigo işçileri yaşamak için eylemde

Vigo Şirketi'nde çalışan motokuryeler hakları için direnişe başladı.

Vigo işçileri yaşamak için eylemde

Getir’e bağlı Vigo şirketi, saatlik garanti ücret uygulamasını kaldırarak paket başı ücret sistemine geçti. Önceden saatlik 85 lira ve paket başı 50 lira alan moto kuryeler yeni sistem ile dağıttıkları her paket için 75 lira alacak. Paket başı ücret siteminin kuryeleri ölüme sürüklediğini söyleyen Vigo kuryeleri yaptıkları eylemlerle kararın kaldırılmasını ve saatlik garanti ücret modeline dönülmesini istiyor.

Eylemlerine Vigo’nun merkezinin bulunduğu Beşiktaş’ta başlayan işçiler bugün Bağcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Esenler, Güngören, ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde bulunan Vigo’nun anlaşmalı olduğu Tavuk Dünyası, Köfetci Yusuf, Maydanoz gibi restoranların önlerinde taleplerini dile getirdiler.

Yurtsever olarak ulaştığımız işçiler, normal koşullarda bile ölümle sürekli burun buruna olduklarını, şirketin yoğun yağışlı saatlerde bile sistemi kapatmayarak işçileri büyük bir tehlikeye soktuğunu paket başı sistemle birlikte işçi ölümlerinin artacağını, saatlik garanti ücret uygulamasına geçilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.