IŞİD insanlığa düşman

IŞİD’e ait olan bir Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Ankara’daki bombalı saldırıyı düzenleyenler tebrik edildi. Mesajda, “Ankara’da gerçekleşen mitingde kafir komünistlerden 40’a yakın ölü ve 100’den fazla yaralı var. Yapanları tebrik ediyoruz. Allah’a hamd olsun ki Ankara’da komünistlerin mitinginde patlama olmuş. Birçok ölü ve yaralı varmış. Allah’ım ölülerinin sayısını artır. Halay çeken komünistler bu meydan kanlı... View Article

IŞİD insanlığa düşman

IŞİD’e ait olan bir Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Ankara’daki bombalı saldırıyı düzenleyenler tebrik edildi. Mesajda, “Ankara’da gerçekleşen mitingde kafir komünistlerden 40’a yakın ölü ve 100’den fazla yaralı var. Yapanları tebrik ediyoruz. Allah’a hamd olsun ki Ankara’da komünistlerin mitinginde patlama olmuş. Birçok ölü ve yaralı varmış. Allah’ım ölülerinin sayısını artır. Halay çeken komünistler bu meydan kanlı meydan sloganı atarken bomba patlıyor. Barış isteyenler bunlar mı? Kanda boğuldunuz hamd olsun” denildi.

Öte yandan yine IŞİD’e bağlı Takva Haber sitesi de katliamı “Ateistlerin mitinginde patlama oldu” başlığıyla duyurdu.

Konstantiniyye’den canlı bomba sayısı

IŞİD’in Türkçe yayın yapan dergisi Konstantiniyye’nin 3. sayısında intihar saldırılarını konu ettiği ortaya çıktı.

Derginin son sayısı “İstişhadi operasyonların caizliği ve fazileti” kapağıyla çıktı. “İstişhad” Arapça’da şehadet ve kahramanca ölüm anlamına geliyor ve cihatçılar tarafından intihar eylemleri için kullanılıyor.

Dergide, kapak konusuna ilişkin yazıda, intihar eylemi “Bir müslümanın çok sayıdaki kafirlerin içine, helak olacağını bildiği halde tek başına onlara saldırmasının caizliği” olarak tanımlanırken, bu tür eylemlerin neden yeni bir eylem şekli olduğuna dair ise “Onların günümüzdeki bu ameliyeleri bilmemelerinin sebebi bu amelin yeni bir amel oluşu değil, bilakis günümüzdeki teknoloji, patlayıcı, silah ve tekniklerin o günde olmadığındandır” ifadeleri yer aldı. Yazıda, intihar eylemleri yapan IŞİD militanı Türklerin fotoğrafları yer aldı.