Akıncı: Birleşik federal bir Kıbrıs kuracağız

Akıncı, Rum müzakereci Anastasiadis'le yaptığı görüşme sonrası 'Üniter değil, birleşik federal bir Kıbrıs kuracağız' açıklamasını yaptı.

Akıncı: Birleşik federal bir Kıbrıs kuracağız

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum müzakereci Anastasiadis’le yaptığı görüşme sonrası ‘Üniter değil, birleşik federal bir Kıbrıs kuracağız’ açıklamasını yaptı.

Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde kapsamlı çözüm müzakereleri çerçevesinde, Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ev sahipliğinde ara bölgede bir araya geldi.

Dünya gazetesinin haberine göre, yaklaşık 3 saat süren görüşmede BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ve Rum müzakereci Andreas Mavroyannis ile diğer yetkililer hazır bulundu.

‘Federal bir Kıbrıs kuracağız’

Akıncı, basına yaptığı açıklamada, “Biz, Kıbrıs’ta üniter bir devlet kurmayacağız, birleşik federal bir Kıbrıs kuracağız” dedi. Akıncı, Rum lider Anastasiadis’le oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, Rum liderle vardıkları mutabakatla, müzakereler çerçevesinde daha yoğun çalışacaklarını, olağan dışı bir durum olmadığı sürece görüşmeleri haftada iki kez yapma kararı aldıklarını açıkladı.