Akit ne yapacağını şaşırdı: NATO üyesi Türkiye'de "PYD-Haçlı ittifakı" saçmalığı

Yandaş medyanın yalan makinesi Yeni Akit gazetesi, son olarak PYD içerisinde bulunduğunu söylediği Hristiyanlar üzerinden propaganda yalanlarını üretmeyi sürdürdü.

Akit ne yapacağını şaşırdı: NATO üyesi Türkiye'de

Yandaş medyanın yalan makinesi Yeni Akit gazetesi, son olarak PYD içerisinde bulunduğunu söylediği Hristiyanlar üzerinden propaganda yalanlarını üretmeyi sürdürdü.

Haberde bir yandan Türkiye’nin en başından beri desteklediği Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı grupları bir yandan da Suriye ordusunun fotoğraflarını kullanan Yeni Akit, Türkiye’nin NATO içerisinde olduğunu, İsrail’in Sünnilere ittifak önerdiğini ise görmezden geldi.

“Ortadoğu’da sınırları yeniden çizmeyi hedefleyen Amerika ve Batılı devletlerin piyonu olarak öne çıkan terör örgütü PYD’deki “Hristiyan” unsurlar dikkat çekiyor.” denilen haberde, PYD’nin Avrupa’dan gönderilen milislerle kontrol altına alındığı ve güçlü bir şekilde mühimmat ve barınma desteği ile ayakta tutulduğu iddia edildi. Yeni Akit’in tespit ettiği “Haçlı-PYD ittifakı”nın İran, Hizbullah ve Suriye tarafından da desteklediği büyük ve gizli bir habermiş gibi servis edildi.

Esas olarak Suriye, tıpkı Türkiye ve bölgenin çevresindeki Antakya, Urfa, Mardin ve benzeri kentler gibi, Hristiyanlığın ilk ortaya çıktığı veya yayıldığı topraklar olması dolayısıyla kadim Hristiyan halkların da anayurdu durumunda. 5 yıldır yaşanan yıkımda AKP’nin doğrudan desteklediği cihatçı terör örgütlerinin hedefinde olan bu topluluklar da kendilerini elbette koruyorlar. Ancak bu daha çok Suriye ordusu ve ona bağlı milis güçler şeklinde oluyor. Nitekim Yeni Akit de Hristiyanları ve Kürtleri hedef gösteren haberinde de genel olarak Suriye ordusuna bağlı birliklerin fotoğraflarını kullanmış.

Öte yandan, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içerisinde PYD kontrolündeki bölgede yaşayan Süryanilerin ve diğer Hristiyanların kendi kurdukları polis güçlerinin bulunduğu da biliniyor. Bunlar IŞİD’e karşı mücadelede de savaşıyorlar. Ancak SDG içerisinde YPG’den sonra ağırlık ABD’ye yakın Sünni Arap gruplarda.

Yeni Akit, Hristiyan gruplara karşıtlık yapmak için uydurduğu akıl almaz senaryolar ile esas olarak IŞİD, Ahrar üş-Şam, Nusra Cephesi başta olmak üzere Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın desteklediği cihatçı terör çetelerin yanındaki yerini gösteriyor.