AKP'li vekil açıkça ilan etti: Bahçeli, Erdoğan'ın yardımcısı olacak

AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, başkanlık sisteminde Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı olacağını açıkladı.

AKP'li vekil açıkça ilan etti: Bahçeli, Erdoğan'ın yardımcısı olacak

Türkiye Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısının yarattığı şokla sarsılmaya devam ederken, AKP cenahı bu ‘parantezi’ çoktan kapatıp asıl gündemi olan “Başkanlık” sevdasına dönmüş görünüyor. Beşiktaş’taki kanlı saldırı nedeniyle yas ilan edilen bir günde, AKP Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, tepkiler sonrası sadece adını değiştirerek ‘partili cumhurbaşkanlığı’ adını verdikleri başkanlık sisteminde Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı olacağını açıkladı.

Erzurum Medya sitesinin haberine göre, Ankara’da düzenlenen “Ankara’da Erzurum Günleri” etkinliğine katılan Orhan Deligöz, buradaki konuşmasında TBMM’ye sunulan Anayasa değişikliğine değindi.

Yeni sistemde Bahçeli’nin Erdoğan’ın yardımcısı olacağını belirten Deligöz, “İnşallah bu değişiklik Referandumdan olumlu oyu alacak ve Cumhurbaşkanımız yeni sistemde Cumhurbaşkanı, Devlet Bahçeli’de yardımcısı olacak” dedi.

AKP’li vekil, böylece, kulislerde çokça konuşulan ancak iki parti içerisinden de şimdiye dek dile getirilmeyen bir bilgiyi açıkça ilan etmiş oldu.