Davutoğlu'nun özel kalem müdürü gözaltında

Ankara’daki ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında da özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Ankara polisi, dün büyükelçiler Tuncay Babalı ile Ali Fındık’ı gözaltına almıştı. Edinilen bilgiye göre bugün de Gürcan Balık gözaltına alındı. Davutoğlu ile... View Article

Davutoğlu'nun özel kalem müdürü gözaltında

Ankara’daki ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan, 2010-2012 yılları arasında da özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Ankara polisi, dün büyükelçiler Tuncay Babalı ile Ali Fındık’ı gözaltına almıştı. Edinilen bilgiye göre bugün de Gürcan Balık gözaltına alındı.

Davutoğlu ile Gülen’i görüştürdü

Dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 2013 yılı Eylül ayında dönemin Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte BM toplantısı için New York’a gitmişti. Davutoğlu, Gül’ün BM’de konuşma yaptığı gün, Pensilvanya’ya giderek, Gülen ile görüşmüştü. Ancak Gül’ün, bu ziyaretten daha sonra haberi olduğu iddia edilmişti. İddiaya göre Gürcan Balık, Gül’ün dış politika başdanışmanı olmasına rağmen bu ziyareti Gül’e söylememişti.