Dün müebbet cezası bozuldu, bugün Koza'ya talip oldu: AKP Galip Öztürk'le pazarlık mı yaptı?

AKP’ye yakınlığıyla bilinen işadamı Galip Öztürk’ün sahibi olduğu Metro Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Koza İpek Holding’in bütün hisselerinin alınması için görüşmelere başlayacağını bildirdi. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yönetim Kurulu 12.10.2016 Saat:17:30 da almış olduğu karar ile TMSF’nin el koyduğu Koza İpek Holding A.Ş.’nin bütün hisselerinin alınması hususunda görüşmelere başlanmak... View Article

Dün müebbet cezası bozuldu, bugün Koza'ya talip oldu: AKP Galip Öztürk'le pazarlık mı yaptı?

AKP’ye yakınlığıyla bilinen işadamı Galip Öztürk’ün sahibi olduğu Metro Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Koza İpek Holding’in bütün hisselerinin alınması için görüşmelere başlayacağını bildirdi.

Şirketten KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yönetim Kurulu 12.10.2016 Saat:17:30 da almış olduğu karar ile TMSF’nin el koyduğu Koza İpek Holding A.Ş.’nin bütün hisselerinin alınması hususunda görüşmelere başlanmak üzere TARA Danışmanlık ve Finansal Projeler Ltd. Şti.’yi Metro Holding A.Ş. adına yetkili kılmıştır”.

“FETÖ tarafından kendisine kurmaca delillerle kumpas kurulduğu” gerekçesiyle yeniden yargılama talebini kabul eden İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, müebbet hapis cezasının infazının durdurulmasına ve yargılamanın yeniden yapılmasına karar verdi.

Metro Ticari hisseleri bugün gün içinde yüzde 10’un üzerinde yükseliş yaşamıştı.

Müebbetten kaçtı, AKP iadesini istemedi

Metro Holding’in, Koza-İpek Holding’in tüm hisselerine ve altın madenlerine talip olmasından bir gün önce, mahkemeden ilginç bir karar çıktı. Holdingin sahibi Galip Öztürk hakkında 1996 yılında cinayete kurban giden Kuvvet Köseoğlu’nu ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan verilen müebbet hapis cezası bozuldu.

Cinayetten yargılanan ve mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası onaylanınca, Gürcistan’a kaçan Öztürk, uzun süredir bu ülkede yaşıyordu. Hükümet, adam öldürmekten mahkum Galip Öztürk’ün iadesi için, bugüne kadar Gürcistan nezdinde herhangi bir girişimde bulunmamıştı.

Pazarlık mı yapıldı?

17 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ‘Cemaat’le köprüleri atıp AKP’ye ve bilhassa da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanaştığı bilinen Galip Öztürk’ün, önce hakkındaki kesinleşmiş müebbet cezasının bozulması, hemen ardından da ‘FETÖ’ye finansman sağladığı gerekçesiyle TMSF’ye devredilen Koza-İpek Holding’e talip olma hamlesinin gelmesi, akıllara AKP’nin Öztürk’ün Koza’yı alması karşılığında cezasının bozulması taahhüdünde bulunduğu düşüncesini getirdi.