Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gözaltında

Darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında İstanbul’un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunuduğu 9 vali, 1 vali yardımcısıyla 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı alındı.  Mutlu’nun Üsküdar’daki evinde de arama yapılıyor. 4 Yıl İstanbul Valiliği yaptı 11 Mayıs 2010’da İstanbul Valiliği görevine getirilen Hüseyin Avni Mutlu 15 Eylül 2014 tarihinde ise merkeze çekilmişti. Mutlu, 15 Temmuz demokrasiye... View Article

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gözaltında

Darbe girişimi soruşturması kapsamında aralarında İstanbul’un eski valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunuduğu 9 vali, 1 vali yardımcısıyla 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı alındı.  Mutlu’nun Üsküdar’daki evinde de arama yapılıyor.

4 Yıl İstanbul Valiliği yaptı

11 Mayıs 2010’da İstanbul Valiliği görevine getirilen Hüseyin Avni Mutlu 15 Eylül 2014 tarihinde ise merkeze çekilmişti. Mutlu, 15 Temmuz demokrasiye darbe girişimi gecesi yaşanan olayların ardından 246 mülki idare amiri ile birlikte açığa alınmıştı.

Gözaltına alınma kararı verilen vali ve kaymakamlar

Gözaltına alma kararındaki isimler şöyle,
Merkez Valileri ; Hüseyin Avni Mutlu, Yusuf Yavaşcan, İbrahim Özçimen, Turhan Ayvaz, Abdulkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kalkan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın
Vali yardımcısı Haluk Nadir,
Kaymakamlar ; Erdal Çakır (Bağcılar), Feyzullah Özcan (Sancaktepe) Birol Kurubal (Kadıköy)
Vali ve kaymakamlara yöneltilen suçlama
8 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakamın işlediği iddia edilen suçlamalar ise şöyle: “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ve “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs.”