Pentagon sahte El-Kaide videoları için İngiliz şirkete 540 milyon $ ödemiş

Pentagon menşeli bir firmanın Irak'ta sahte el-Kaide videoları yapılması için İngiliz bir PR şirketine yarım milyon dolar ödediği ortaya çıktı.

Pentagon sahte El-Kaide videoları için İngiliz şirkete 540 milyon $ ödemiş

Araştırmacı Gazetecilik Bürosu’nun (TBIJ) haberine göre Pentagon menşeili bir firma, İngiliz bir Halkla İlişkiler (PR) şirketine Irak’ta sahte terörist propaganda videoları çekmeleri için yarım milyar dolar ödedi. Bell Pottinger isimli şirketin ABD ordusu dışındaki müşterileri arasında Suudi hükümetinden bazı isimler, Şilili faşist diktatör Augusto Pinochet’in vakfı bulunuyor.

Firmanın amacının sahte El-Kaide videoları üzerinden sempatizanların tespit edilip takip edilmesi ve bu bilgilerin CIA ve Ulusal Güvenlik Kurulu’na rapor edilmesi olduğu belirtildi.
Haberde ayrıca, eski bir generalin bu çok gizli bilgiyi “metresi” ile paylaşması sonrasında, Beyaz Saray’ın ve Pentagon’un 2011 yılında firma ile ilişkiyi kestikleri söyleniyor.
Şirketin ABD’nin Irak işgali sırasında bu görevi üstlendikleri, Irak’ta ABD imajını olumlu yönde koruma ve Irak’ta “demokratik seçim” yönünde propaganda için görevlendirildikleri belirtiliyor.