Suriye Ordusu'nun kontrolü altındaki bölgeler genişliyor

Muhtelif bölgelerde cihatçı çetelere ağır kayıplara uğratmaya devam eden Suriye ordusu kontrollündeki bölgeler genişliyor. SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak, Suriye ordusunun Lazkiye kırsalının kuzeyinde cihatçı çetelerin kayıplarınıın arttığını bildirdi. Sarraf Köyüne bakan tüm tepelerin yanı sıra Durra Ekseni ve Sarraf Geçidine bakan 547, 489 ve 465 tepelerini de bu çetelerden temizleyip kontrollerine aldıklarını aktardı.... View Article

Suriye Ordusu'nun kontrolü altındaki bölgeler genişliyor

Muhtelif bölgelerde cihatçı çetelere ağır kayıplara uğratmaya devam eden Suriye ordusu kontrollündeki bölgeler genişliyor.

SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak, Suriye ordusunun Lazkiye kırsalının kuzeyinde cihatçı çetelerin kayıplarınıın arttığını bildirdi. Sarraf Köyüne bakan tüm tepelerin yanı sıra Durra Ekseni ve Sarraf Geçidine bakan 547, 489 ve 465 tepelerini de bu çetelerden temizleyip kontrollerine aldıklarını aktardı.

Askeri kaynak kontrole geçirilen bölgelerde yapılan arama tarama operasyonlarında cihatçı çetelerinin özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri çok sayıda bomba düzeneğinin etkisizleştirildiğini belirtti.

Suriye ordusu dünkü operasyonlarında yine Lazkiye kırsalında ve çokuluslu tekfirci ve hain teröristleri Dveyrka Beldesi ve Nimr Tepesinde ağır kayıplara uğratmaları ardından bu bölgeleri de kontrollerine geçirmişlerdi.

Bölgelerde yapılan arama tarama operasyonlarında teröristlerin kullandıkları tünel, cephane depoları ve uydu yayın istasyonlarının yanı sıra önemli belgeler ele geçirilmişti.

Operasyonların ardından,  Mreyc, Yukarı Kert, Aşağı Kert, Aşağı kovm ve Yukarı Kovm stratejik öneme sahip birçok tepeyi kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

IŞİD Deir Ezzor’da kayıp veriyor

Deir Ezzor’un batısı Ayyaş ve Al Bagilya köyleri civarındaki askeri noktalara saldırı girişimlerinde bulunan IŞİD kayıplar verirken, Cbeyle, Rüşdiye ve Huveyka semtlerinde ve Deir Ezzor havalimanı civarında yoğun çatışma olduğu belirtiliyor.

İsrail’in desteklediği çeteler Dera’da kayıp vermeye devam ediyor

Dera’da son 24 saat içinde Dera Beled ve Dera Mahatta bölgelerine ek olarak cihatçı çetelerin ana ikmal noktalarından biri sayılan Nuaymiye Beldesinde Nusra Cephesi ve diğer çetelerden onlarca teröristin öldürüldüğü bildiriliyor.