VİDEO | Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’e giderken Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı. Saldırıda 3 askerin yaralandığı öğrenildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun... View Article

VİDEO | Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’e giderken Ardanuç İlçesi yakınlarında ateş açıldı. Saldırıda 3 askerin yaralandığı öğrenildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti.

Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoya ateş açıldı. Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçerek karşılık verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olay sonrasında programını iptal ettiği, Şavşat’ a geri döndüğü bildirildi.

Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama

Saldırı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı ilk açıklamada “Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Güvenlik güçleri çatışma bölgesinden çıkardılar. Bir çatışmanın olduğu bir alanda galiba bir olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlem aldı ve bizi o alandan çıkardılar.” ifadelerini kullandı.

CHP’de yaralı yok

Çıkan çatışmada Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumunun iyi olduğu, fakat yaralılar olduğu belirtiliyor.

CHP’li Tekin Bingöl de “CHP heyetinde yaralı yok” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun danışmanı, “Saldırı değil, konvoy güzergahında çatışma çıktı” dedi.

Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

İçişleri Bakanı Ala’dan açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala çatışmada 3 askerin yaralandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu olay yerinden uzaklaştırıldı

DHA, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, güvenlik gerekçesiyle konvoyun içindeki aracında bekletildiğini duyurdu. Daha sonra ise, NTV, Kılıçdaroğlu’nun zırhlı araçla olay yerinden uzaklaştırıldığını duyuru.

Özgür Özel: Koruma birliklerine ateş açıldı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise olaya ilişkin, “Konvoyun gittiği istikamet üzerinde öncü güvenlik güçleri bir mevzi tespit ediyor. Bir hareketlilik olduğunu görüyorlar ve müdahale etmemek isterlerken, konvoyun öncüsü olarak ilerlemekte olan koruma birliklerine ateş açıldı. Güvenlik güçleri bu kadar dikkatli olmasaydı konvoya bir saldırı olabilirdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Artvin Valisi’ni arayarak bilgi aldı.

Bekaroğlu: Yaralı jandarmalar var

CHP’li Mehmet Bekaroğlu CNN Türk’te “Konvoy yaklaşırken güvenlik birimlerine saldırı oluyor, bazı jandarmalar yaralanıyor” dedi.