Yandaşlar Rıza için tutuştu: Sarraf'ın tutuklanması darbedir, iktidar savaşıdır

Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanması yandaşları tutuşturdu.

Yandaşlar Rıza için tutuştu: Sarraf'ın tutuklanması darbedir, iktidar savaşıdır

Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanması yandaşları tutuşturdu.

Bugünkü köşe yazılarında Akşam gazetesi yazarı Murat Kelkitoğlu Sarraf’ın yargılanmak istenmesi için darbe derken Star gazetesi yazarı Cem Küçük dezenformasyon yapıldığını ve iktidar savaşı sürdürüldüğünü iddia etti.

“Operasyonun kod adı: Darbe!!!”

Murat Kelkitlioğlu, “Operasyonun kod adı: Darbe!!!” başlıklı bugünkü köşe yazısına, “En son söyleyeceğimi baştan yazayım; Reza Zarrab’ın suçlu olup olmadığı umurumda bile değil, suçluysa cezasını çeksin. Ancak, ABD’de gerçekleştirilen Zarrab operasyonunda cevap bekleyen o kadar çok soru var ki!!!” diye başlarken zamanlamanın ve gerek ABD’de gerekse Türkiye’de oluşturulmaya çalışılan algının hiç normal olmadığını ve ‘Erdoğan’sız Türkiye’ heveslilerine işaret ederek Erdoğan’a darbe planlandığını yazdı.

Akşam gazetesi yazarı, neocon Michael Rubin, ABD’li gazeteciler Mike Whitney ve Jeffrey Goldberg, Fethullah Gülen, Cengiz Çandar, eski polis müdürleri Hanefi Avcı, Emin Arslan ve Sabri Uzun ile emekli Tümamiral Haydar Mücahit Şişlioğlu’ndan alıntılar yaptığı yazısını, “Bütün bu açıklamalara ve Zarrab operasyonunun zamanlamasına bakıyorum da, konunun hiç de masumane olmadığını düşünüyorum. Gezi kalkışmasıyla başlayan 17-25 Aralık sivil darbe girişimiyle tavan yapan ‘Erdoğan’sız Türkiye’ operasyonunun bir parçası olabilir mi?” diye bitirerek mantık biliminin sınırlarını aştı.

“Reza Zarrab gerçekleri”

Star gazetesi yazarı Cem Küçük ise, “Reza Zarrab gerçekleri” başlıklı yazısında, “Türk medyasında Reza Zarrab olayı konuşuluyor ama olayın nerdeyse tüm tarafları yanlışlarla doğruların karıştığı dezenformatif bir zeminde bunu yapıyor. Gazetecilik değil iktidar kavgası” diye yazarken Tolga Tanış, Can Dündar, Fatih Portakal, Akif Beki gibi gazetecileri ismen anarak derdin Tayyip Erdoğan’ın ABD tarafından indirilmesi ve hapse atılması olduğunu iddia etti.

Küçük, Sarraf ve Zencani ortak değil düşman olduğunu yazdığı köşesinde “Siyasi ideolojisini gazeteciliğe karıştırmayıp hakikat savaşı veren gazeteciler varsa onlara gerçekleri anlatayım. Her şeyden önce binlerce kez yanlış yazıldığı gibi Zencani ve Zarrab ortak değil nerdeyse düşman. Türk devlet kayıtlarına göre bu iki isim hep birbiri aleyhine konuşmuş ve iş ortaklıkları yok. Öte yandan bu ülkenin büyük harfle DEVLET kurumu İran devletini Zencani’nin İran paralarını iç ettiği hakkında çok uyarmış…” olduğunu ileri sürdü.

İran ambargosunun ABD’li Bunge ve Cargill şirketleri ile Koç Holding tarafından nasıl delindiğini de itirafları arasına ekleyen Cem Küçük, bu savunmayla aklınca Sarraf’ın da “masum” olduğunu ispatlamış oldu.

Star gazetesi yazarı ambargonun 3 ay önce kalkmasına rağmen Sarraf’a soruşturma açılmasını Sarraf’ın bu ticareti Türkiye bankaları aracılığıyla ve para Türkiye’de kalacak şekilde yapması diye açıklarken “Kimsenin derdi gazetecilik ve gerçekleri aramak değil. Her türlü iktidar savaşında gazetecilik de araçsallaşmış durumda.” diyerek üste çıkmaya çalışıyor.