AKP'li vekil Trump'ı savundu: Kudüs'ü tanımazsa vatana ihanetten yargılayacaklar

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ABD'nin Kudüs kararının Trump yönetimine ait olmadığını öne sürdü.

AKP'li vekil Trump'ı savundu: Kudüs'ü tanımazsa vatana ihanetten yargılayacaklar

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanması sonrası dünyanın bir çok ülkesinden Washington’a tepki gelirken, AKP cephesinden ise ABD Başkanı Donald Trump’ı aklamaya çalışan bir açıklama geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla da bilinen AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trump’ın Kudüs kararının kendisine ait olmadığını öne sürüp “ABD’de iç darbe ile Trump, #Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya zorlanmaktadır. Bunu yapmadığı takdirde kendisini iktidardan indirip Amerikan ideallerine ve vatana ihanetten yargılamakla tehdit ediyorlar. Tüm uluslararası kuruluşlar bu saatli bombayı durdurmak zorundadır” diye yazdı.

Filistin resmi ajansı WAFA, Trump’ın  Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı arayarak ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşıma niyetinde olduğunu söylediğini belirtmişti.

Beyaz Saray’dan da “Başkan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan edecek. Başkan ayrıca Dışişleri Bakanlığına, Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması hazırlıklarına başlaması talimatı verdiğini de açıklayacak. Ancak bu, taşınmanın hemen yarın olacağı anlamına gelmiyor, zaten pratikte de elçiliği hemen taşımak mümkün değil.” açıklaması yapılmıştı.