Esad: Savaşımız henüz bitmedi

Suriye lideri Beşşar Esad, cihatçı teröre karşı alınan zaferlerle yetinmeyeceklerini belirtti.

Esad: Savaşımız henüz bitmedi

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, Suriye’de cihatçı çetelere karşı savaş sahasında elde edilen ard arda zaferlere ilişkin “Savaşımız devam ediyor” mesajı verdi.

SANA‘da yer alan habere göre, Suriye’ye iş ziyaretinde bulunan İran Dini Lideri Ali Hamaney’in baş danışmanı Ali Ekber Velayeti ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Görüşmede Esad; Suriye ordusu ve müttefik güçlerin bulundukları savaşın sadece teröre karşı bir savaş olmadığının altını çizdi. Esad bu savaşın bölge ülkelerini parçalama amacıyla terörün edat olarak kullanıldığı planlara karşı  da savaş olduğuna vurgu yaptı.

Zaferler terörü destekleyen devletlere sert bir darbe

Halep’ten başlayarak Deyr ez Zor ve daha başka bölgelere kadar Suriye’de teröre karşı sağlanan başarı ve zaferlere dikkat çeken el Esad; bu zaferlerin terör örgütleri ve onları destekleyen devletlerin bölge ülkelerini parçalama planlarına karşı sert bir darbe niteliğinde olduğunu ifade etti.

Suriye ve İran tarafları görüşmede, Suriye’nin istisnasız her karış toprağının terörden kurtarılması ve bütün olarak egemenlik ve istikrarına kavuşmasına dek teröre karşı ortak savaşın devam edeceğinin altını çizdi.