'FETÖ' soruşturmasında dikkat çeken gözaltı

Ankara merkezli ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında eski MİT mensubu Enver Altaylı’nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Antalya’da gözaltına alınan 73 yaşındaki Altaylı, Ankara’ya getirildi. 1968’de MİT’te çalışmaya başlayan Altaylı’nın Fetullah Gülen’e yakın bazı isimlerle bağlantısı olduğu öne sürülüyor. Namlı bir ‘Komünizmle Mücadele’ adamı Özbek bir aileden gelen Enver Altaylı’nın hukuk öğrencisiyken “babasının dostu” olduğunu söylediği CIA’in Türkiye... View Article

'FETÖ' soruşturmasında dikkat çeken gözaltı

Ankara merkezli ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında eski MİT mensubu Enver Altaylı’nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Antalya’da gözaltına alınan 73 yaşındaki Altaylı, Ankara’ya getirildi.

1968’de MİT’te çalışmaya başlayan Altaylı’nın Fetullah Gülen’e yakın bazı isimlerle bağlantısı olduğu öne sürülüyor.

Namlı bir ‘Komünizmle Mücadele’ adamı

Özbek bir aileden gelen Enver Altaylı’nın hukuk öğrencisiyken “babasının dostu” olduğunu söylediği CIA’in Türkiye masası şefi Ruzi Nazar’ın referansıyla MİT’e girmiş, MHP’sinin Hergün gazetesinde 80 öncesi genel yayın yönetmenliği yapmış bir isim olarak dikkat çekiyor.

Eski MİT mensubu Enver Altaylı, aynı zamanda sık sık cemaatin kapatılan yayın organı Zaman gazetesine röportaj veren ve Gülen’i öven bir isim olduğu biliniyor.

İşte Nazar’ın Zaman’a yaptığı açıklamalardan biri:

“İnsanlığa bir cennet vaat eden sosyalist-komünist sistemler insanlık tarihinin gördüğü en büyük cinayetleri işlemiş. Fethullah Hocaefendi bütün insanlığın derdine derman olabilecek bir reçete sunuyor. Özünde, aşk, sevgi, üstün ahlak olan bir reçete. Türk jeopolitiğinin içini dolduracak insan Hocaefendi. İslam’ın ilk döneminde Sevgili Peygamberimiz’in (sas), tasvir, tasavvur ve inşa ettiği yeni insan nasıl ki muazzam bir medeniyet kurdu ise, Fethullah Hocaefendi’nin tahayyül ettiği, inşasına çalıştığı “yeni nesil” bu jeopolitiğin içini dolduracak insandır.”

‘Dava adamı’ Ruzi Nazar

‘Dostlukları’ 60’larda Komünizmle Mücadele Derneği yıllara dayanan Ruzi Nazar’ın hayatını anlatan “CIA’in Türk Casusu” adlı kitabında da Enver Altaylı, Ruzi Nazar için şöyle diyor:

“Sol görüşlü Türk aydını için Ruzi, Türkiye’de 1959-71 yılları arasında görev yapmış bir CIA ajanıdır. Darbelerde, darbe teşebbüslerinde parmağı vardır. Aslında gerçek çok daha başka ve karmaşıktır. Ruzi’nin hayat hikâyesi bir dava adamının hayat hikâyesidir. Komünist Sovyetler Birliği’nde, Nazi Almanyası’nda ve ABD’de görev yaptığı kurumların tamamında onun hedefi bağımsız Türkistan gayesine ulaşmak olmuştur.”