Firar eden Sevan Nişanyan'dan açıklama

Yazar Sevan Nişanyan cezaevinden firar ederek yurt dışına çıktığını açıkladı.

Firar eden Sevan Nişanyan'dan açıklama

Foça Açık Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yazar Sevan Nişanyan firar ederek yurt dışına çıktığını açıkladı.

Nişanyan firarını, sosyal medya hesabından, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” ifadeleri ile duyurdu.

Nişanyan Şirince’de SİT alanındaki arazide iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. 3 yıldır çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan Nişanyan aleyhinde kesinleşen cezalar, mühür bozma ve 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlarından dokuz ayrı dosyadan oluşuyordu.

Habertürk’ten Ümran Avcı‘nın edindiği bilgilere göre; firar açıklamasından sonra ulaşılan Nişanyan, olayı doğrularken, ne zaman ve nasıl firar ettiğiyle ilgili bilgi vermeyeceğini soyledi.

“3,5 sene yeter diye düşündüm”

Nişanyan cezaevinden izinli çıkıp çıkmadığı yönündeki soruya “O konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Yöntem ve usuller konusunda konuşmak için biraz erken. Zamanı geldiğinde onu bütün ayrıntılarıyla anlatacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ama henüz zamanı değil.” şeklinde yanıt verdi.

Nişanyan şunları söyledi: “3,5 sene yeter diye düşündüm. Dolayısı ile artık biraz nefes almanın zamanının geldiğini düşündüm. Olay bu. Eh bu durumda Türkiye’nin kendine özgü birtakım koşullarından ya da eksikliklerinden faydalanarak devletimizin kontrolünün dışına çıkmaya karar verdim…”