Katalonya Meclisi Sözcüsü Forcadell: İspanya fiili bir darbe ilan etti

Katalonya Meclisi Sözcüsü Forcadell, Katalonya hükümetinin feshedilmesi kararını ‘darbe’ olarak nitelendi. Katalonya Meclisi Sözcüsü Carme Forcadell, İspanya’nın anayasanın 155. maddesi kapsamında Katalonya hükümetinin feshedilmesi kararını ‘darbe’ olarak nitelendirdi. Sputnik’te aktarılan habere göre, bir televizyon kanalı üzerinden yaptığı açıklamada Forcadell, “(İspanya Başbakanı) Mariano Rajoy, demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti devirmek için fiili bir darbe ilan etti”... View Article

Katalonya Meclisi Sözcüsü Forcadell: İspanya fiili bir darbe ilan etti

Katalonya Meclisi Sözcüsü Forcadell, Katalonya hükümetinin feshedilmesi kararını ‘darbe’ olarak nitelendi. Katalonya Meclisi Sözcüsü Carme Forcadell, İspanya’nın anayasanın 155. maddesi kapsamında Katalonya hükümetinin feshedilmesi kararını ‘darbe’ olarak nitelendirdi.

Sputnik’te aktarılan habere göre, bir televizyon kanalı üzerinden yaptığı açıklamada Forcadell, “(İspanya Başbakanı) Mariano Rajoy, demokratik olarak seçilmiş bir hükümeti devirmek için fiili bir darbe ilan etti” ifadelerini kullandı.

Forcadell, İspanya hükümetinin bu adımını ‘baskıcı’ bir girişim olarak tanımladı.

Anayasa’nın 155. maddesini yürürlüğe sokan Başbakan Mariano Rajoy, Katalonya hükümetinin yetkilerini sınırlandırmak ve hükümeti değiştirmek istediklerini açıklamıştı.