Milli Eğitim Bakanı konuştukça battı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liselerin yüzde 90'ının niteliksiz olduğu anlamı taşıyan sözlerini savunurken de çelişkiye düştü.

Milli Eğitim Bakanı konuştukça battı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, dün liselerin durumuna ilişkin yüzde 90’ının niteliksiz olduğunu ima ettiği sözleri için açıklama yapmaya çalıştı, ‘nitelik’ derken kastettiğinin sınavlı öğrenci almaları olduğunu öne sürdü. Ancak Yılmaz bunun hemen arkasından da “Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin anlamına gelmez.” diyerek, yine asıl kastının sözünü ettiği yüzde 90 dışında kalan okulların eğitim kalitesini övmek olduğunu ortaya koydu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ve üniversitelerin bütçeleri üzerinde milletvekilleri söz aldı.

Komisyonda “nitelikli okullar” ifadesiyle ilgili gelen tepkilere cevap veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sınavla öğrenci alan okulları kastettiğini öne sürerek “Nitelikli okullar, sınavla öğrenci alan okullar. Niteliği sınavla öğrenci almak. Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin anlamına gelmez.” ifadesini kullandı.

“Milli Eğitim Bakanı” sıfatı taşıyan bir ismin, kendisiyle bu kadar kısa süre içinde çelişkiye düşmesi, kendini ifade etmekte zorlanması ve aslında ikisini de tamamlayıcı bir ifade kullanmak gerekirse yalan söylediği için kendisini düze çıkarma uğraşısına girmesi, AKP’nin her anlamda yönetemez duruma geldiği Türkiye’de eğitimdeki tablonun da vehametini gözler önüne serdi.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/05/bakan-yilmaz-okullarin-yuzde-90inin-niteliksiz-oldugunu-kabul-etti/