Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Reza Zarrab ve Hakan Atilla için “savaş suçu” suçlaması

Reklam

New York Güney Bölge Federal Savcılığı, Zarrab ile geçen ay New York’ta tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla’nın davalarını birleştirerek, ikinci bir iddianame kaleme aldı.

İkinci iddianamede, İran’ın Irak ve Suriye’ye “yasadışı yollardan silah, mühimmat, savaşçı göndermesine” ilişkin detaylar da yer aldı. İddianamede Zarrab, Atilla ve diğer suç ortaklarının ilişkide olduğu İran şirketleri arasında Mahan Air de sayıldı.

İran Devrim Muhafızları ve buna bağlı El Kudüs Ordusu’nun da Tahran merkezli Mahan Air aracılığıyla hem Suriye’ye, hem de Irak’a silah ve savaşçı geçirdiği iddiasına yer verildi.

Mahan Air yaptırım uygulanan şirketlerden

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı‘nın aktardığına göre, Zarrab ve Atilla hakkındaki ortak iddianamede, New York Federal Savcı Vekili Joon Kim, Mahan Air’in ABD’nin İran’da yaptırım uyguladığı şirketler arasında yer aldığına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Tahran merkezli Mahan Air, İran Devrim Muhafızları ve El Kudüs ordusuna, finansal, materyal ve teknolojik destek sağladığından dolayı ABD’nin yaptırım listesine dahil edilmiştir. Mahan Air, İran Devrim Muhafızlarına ve El Kudüs ordusuna malzeme, personel ve fon transferinde kullanılmaktadır. Bu transferler arasında İran Devrim Muhafızları ve El Kudüs ordusunun İran’dan Suriye ve Irak’a, bu ülkelerden de İran’a yönelik askeri eğitim için yolculuk hizmetleri bulunmaktadır. Mahan Air İran Devrim Muhafızları ve El Kudüs ordusu komutanlarının yolculuklarını uçuş manifestosuna dahil etmeyerek normal havacılık kurallarını bypass etmiş, bu kişilerin gizlice yolculuklar yapmalarını sağlamıştır. Mahan Air İran Devrim Muhafızları ve El Kudüs Ordusu’nun silah, mühimmat ve personel transferi ile, mali kaynak aktarımını da kolaylaştırmıştır.”

Bu haber en son değiştirildi 12 Nisan 2017 17:11 17:11

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam