Yılan hikayesine dönen Altay tankı ihalesinde şaşırtmayan gelişme

Altay tankı seri üretim ihalesinde bir gelişme yaşandı.

Yılan hikayesine dönen Altay tankı ihalesinde şaşırtmayan gelişme

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM), Koç Grubu’na bağlı Otokar tarafından yapılan “Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi (Altay Projesi)” teklifini uygun bulmadığı duyuruldu.

Otokar’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, “Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi” ile ilgili olarak en son 29 Ağustos 2016’da yaptıkları özel durum açıklamasında, SSM’ye BAFO (En İyi ve En Son Teklif) sunulduğunun kamuya duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, “SSM tarafından şirketimize bugün tebliğ edilen yazıda teklifin idari, mali ve teknik tüm yönleri ile değerlendirildiği ancak fiyat başta olmak üzere sözleşme şartlarında anlaşma sağlanamaması nedeniyle teklifin uygun bulunmayarak ihtiyacın ihale yöntemiyle karşılanmasına karar verildiği bildirilmiştir.” denildi.

SSM’nin süreçle ilgili açıklamalarının takip edilerek ihale sürecine Otokar tarafından katılma kararı alınması halinde ilgili düzenlemeler uyarınca gerekli açıklamaların yapılacağı bildirildi.

Motoru da yok

Altay tankı seri üretimi denilen ve Otokar’ın talip olduğu şey, tankın motoru dışındaki bölümün üretimi ile ilgili. Türkiye tankın motorunu üretemediği için yıllardır yılan hikayesine dönen olay geçtiğimiz Mart ayında Ukraynalı bir firma ile ön sözleşme yapılarak çözüm bulunmaya çalışılmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2017/01/23/tum-arap-ulkeleri-satin-almak-icin-sirada-denilen-altay-tankinda-skandal-tanklarin-motoru-yok/

http://gazetemanifesto.com/2017/02/28/altay-tanki-motor-ihalesi-iptal-edildi-traktor-motoru-ureten-firma-devre-disi/

http://gazetemanifesto.com/2017/03/11/araplar-satin-almak-icin-siraya-girdi-denilen-altay-tankinin-2020-yilinda-kac-tane-uretilecegi-ortaya-cikti/