AKP'den açıklama: Herkes seçim sonuçlarını şimdiden kabul etsin!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un sözleri, 24 Haziran seçimlerinin meşuriyetten ne denli uzak olduğunun yeni bir göstergesi oldu...

AKP'den açıklama: Herkes seçim sonuçlarını şimdiden kabul etsin!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ‘Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanacağını, AKP’nin de Meclis’te çoğunluk oluşturabilecek güce ulaşacağını söyledi.

“Siyasi tecrübesi”yle gördüğü tabloyu aktardığını söyleyen Kurtulmuş, “Herkes şimdiden seçim sonuçlarını kabul edip, seçim sonuçları ne şekilde tecelli ederse etsin milletin tercihini saygıyla karşılamak mecburiyetindedir” derken, “Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek, yeni sistemin başkanı seçilecek. Aynı şekilde de Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler, AK Parti ve MHP de TBMM’de büyük bir çoğunluğu oluşturacaktır” ifadeleriyle seçim sonucunu şimdiden ilan etti.

Kurtulmuş’un açıklamalarında ilgili bölümler şöyle:

“AK PARTİ MECLİS’İ DOMİNE EDECEK”

Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek, yeni sistemin başkanı seçilecek. Aynı şekilde de Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler, AK Parti ve MHP de TBMM’de büyük bir çoğunluğu oluşturacaktır. Dolayısıyla, diğer partilerin yapmış olduğu ittifak yani sonuçta sonucu değiştirmeyecek. Parlamento aritmetiğini belki etkileyebilir ama sonuçta parlamento çoğunluğunu değiştirmeyecek, Cumhur İttifakı parlamentoda çoğunluğa sahip olacak. Eğer bu ittifak, muhalefet partileri tarafından tasarlanan ittifak gerçekleşirse belki şu olacak: Önümüzdeki dönemde çok partili bir Büyük Millet Meclisi göreceğiz. Herhalde 5-6 partinin girdiği bir Meclis olabilir. Ama sonuç itibarıyla AK Parti tek başına iktidar olabilecek bir güce sahip olacak. Zaten Başkan tek başına seçildiği için kendi hükümetini hemen seçim akşamı ya da ertesi gün kurma gücüne ve yetkisine sahip olacak ve AK Parti de Meclis’i domine eden bir siyasi parti olarak önümüzdeki dönemde siyasal iktidarını sürdürecek.

“SONUCU DEĞİŞTİRMEYECEK”

24 Haziran’da milletimiz karar verecek ama benim siyasi tecrübeyle gördüğüm, Tayyip Erdoğan çok rahatlıkla Türkiye’de ilk turda başkanlık sistemini alacak bir siyasal desteğe sahiptir. Daha seçime çok var, şimdiden herhangi bir parti hakkında değerlendirmede bulunmak istemem. Yani ortaya çıkacak ittifak, bu ittifakların şehirlerdeki oy dağılımını etkilemesi vesaire, bütün bunların hepsinin seçim sonuçları üzerinde belli bir tesiri olacak ama hangi ittifak olursa olsun, ifade ettiğim gibi, parlamentoda AK Parti’nin parlamentoyu domine eden bir parti olması sonucunu değiştirmeyecek.