Haluk Levent: Üç partiden teklif geldi, artık gelmesinler

Sanatçı Haluk Levent verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu...

Haluk Levent: Üç partiden teklif geldi, artık gelmesinler

Sanatçı Haluk Levent Posta Gazetesi’ne verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu.

Kurucusu olduğu ve iyilik hareketi olarak tanımlanan AHBAP platformunun siyasetle ilgili olmadığını ifade eden Levent, “Üç partiden teklif geldi, hangileri olduğunu söyleyemem. Bundan sonra bana gelmesinler. Bizden onlara bir cacık olmaz.” ifadelerinde bulunarak “ama artık normalleşmeliyiz, birbirimizi sevmeyi hatırlamalıyız.” diye ekledi.

“Yavuz Bingöl’ün çok üzerine gittiler”

Son zamanlarda Yavuz Bingöl, Mazhar Alanson ve Bülent Ortaçgil’den ardı ardına gelen ve tepkiye yol açan açıklamalara ilişkin de konuşan Levent, “Yavuz Bingöl’ün üzerine çok gittiklerini düşünüyorum. Onunla aynı fikirleri taşımıyorum. Mesela ‘Sol bitti’ dedi. Hayır, sol her zaman var olacaktır. Bir alternatiftir, arayıştır. Ben de sola yatkın bir adamım.” dedi.

Levent, Mazhar Alanson için ise, “Mazhar abi de bizim pirimizdir şarkı konusunda. Ama Atatürk’le Peygamberi karşılaştırmak olmamış elbette. Biri dini lider, diğeri ülkenin kurucu lideri. Benim eleştirebileceğim tek şey bu olabilir, örnek yanlış. Ama onlar iktidarı sevme ya da birlikte hareket etme hakkına sahip. Ama onları linç etme hakkına kimse sahip değil. Eleştirin varsa yap geç.” sözlerine yer verdi.

“Sanatçıların iktidarı sevme hakkı var”

Levent açıklamalarına “Arda Turan ile Rıdvan Dilmen’in başlattığı ‘Evet’ kampanyasında linç edilmelerine tavır gösterdim. Siz korkmadan ‘Hayır’ diyebiliyor musunuz, ona bakın.” sözleriyle devam etti.

Haluk Levent “tekrar Yavuz’a geliyorum. Katılmıyorum söylediklerine ama niye ana avrat küfür edip onu linç ediyorsunuz? Bu ülkenin sanatçılarının iktidarı sevme hakkı da vardır. Her iktidarı seven sanatçıya yalaka diyemezsiniz. Gerçekten de sevebilir” diye ekledi.

“Resepsiyona çağrılsam bir şartla giderim”

Şarkıcı ve oyuncuların cumhurbaşkanlığı resepsiyonlarına katılmasına ilişkin ‘çağrılsanız gider misiniz?’ sorusuna ise Levent “bir şartla giderim, kendi fikirlerimi söyleyebileceğim bir ortam varsa… Muhalif duruşu olan sanatçılara fikirlerini özgürce söyleme olanağı verilmeli. Haluk Levent olarak ülkeyle ilgili bir söz söyleme hakkı verilecekse giderim. Niye gitmeyeyim? Çok güzel yemekler var, yer içeriz yani” cevabını verdi.

“Vegan olamam inançlı bir insanım”

Röportaj sırasında kendisine yöneltilen ‘vegan mısınız?’ sorusuna cevap veren Haluk Levent, “vegan değilim çünkü inançlı bir adamım. İnançlı bir adam olmasaydım vegan olabilirdim. İnançlarımda Allah’ım bana kurban eti vermiş, Kurban Bayramı vermiş. Bunu yok sayamam.” ifadelerinde bulundu.

“Fazıl Say’ın bazı uç fikirlerine katılmam ama…”

Sanatçı Fazıl Say’ın konserlerinin iptal edilmesine de değinilen röportajda Haluk Levent “Fazıl Say’ın bazı uç fikirlerine katılmam ama Fazıl Say’ı dinlemek için Viyana’da kuyrukta binlerce insanı gördüğümde müthiş gururlanıyorum. Vatan hainliğine giden bir yol olmadıkça herkes her şeyi rahatça eleştirebilir. Toplumsal uzlaşı böyle olur” dedi.