Satış sonrası CNN Türk'ün adı değişecek mi?

Doğan Medya grubunun AKP'li Demirören Grubu’na satışı sonrası, CNN Türk’ün adının değişip değişmeyeceği merak edilirken, CNN Internatıonal'dan açıklama geldi.

Satış sonrası CNN Türk'ün adı değişecek mi?

CNN International Başkan Yardımcısı Jonathan Hawkins, Doğan Grubu’nun satışı sonrası CNN Türk televizyonunun adının değişip değişmeyeceği konusunu kurumun yeni sahipleriyle görüşeceklerini açıkladı.

Doğan Medya grubunun AKP’li Demirören Grubu’na satışı sonrası, grup bünyesinde bulunan kanallardan CNN Türk’ün adının değişip değişmeyeceği de merak konusuydu. CNN Türk’ün, adındaki ‘CNN’ kelimesini Doğan Holding’in ABD merkezli Turner Medya grubu ile yaptığı anlaşma gereğince taşıdığı biliniyor.

Amerika’nın Sesi’nden Mehmet Sümer’in görüştüğü CNN International Başkan Yardımcısı Jonathan Hawkins, Turner’in CNN Türk kanalında bir hissesinin bulunmadığını söylerken. Aslında CNN Türk’ün tamamen ayrı bir kanal olduğunu belirtip, “CNN Türk uluslararası ağımız ve işbirliklerimizden biri olarak, mevcut bir lisans anlaşması uyarınca, CNN logosunu ve bizim ürettiğimiz bazı içerikleri kullanıyor” bilgisini verdi.

Anlaşmanın geleceğine ilişkin olarak şu aşamada bir yorum yapmak istemediğini söyleyen Hawkins, “Kanalın yeni sahipleriyle satış işleminin etkilerini görüşmek üzere uygun zamanda bir araya geleceğiz” dedi.