Yoksullukla boğuşan AKP Türkiyesi’nde milyoner sayısı arttı

Türkiye'deki işçi ve emekçiler AKP'nin yarattığı karamsar ekonomik durumdan ötürü yoksullukla boğuşmak zorunda bırakılırken, emekçiler zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyor.

Yoksullukla boğuşan AKP Türkiyesi’nde milyoner sayısı arttı

Türkiye’deki işçi ve emekçiler AKP’nin yarattığı karamsar ekonomik durumdan ötürü yoksullukla boğuşmak zorunda bırakılırken, patronlar zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayınladığı verilerek göre hesabında 1 milyon lira ve üzeri parası olan kişi sayısı, bu yılın ilk 4 ayında 10 bin 739 kişi artarak 149 bin 719’a yükseldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayınladığı verilerek göre Nisan ayı sonu itibariyle milyonerlerin sayısı 10 bin 739 kişi artarak 149 bin 719’a çıktı. Böylelikle milyonerlerin toplam mevduatının 995 milyar 484 milyon liraya ulaştığı ifade ediliyor. Milyoner başına düşen ortalama mevduatın ise 6 milyon 649 bin lira olduğu hesaplandı.

Aşağıdaki grafiklerde AKP’nin ekonomik politikaları sonucunda artan milyoner sayısı ve milyonerlerin TL bazında toplam mevduat hesaplarını görebilirsiniz.