Amerikan askeri bir üssü daha boşalttı

SANA, ABD'li askerlerin Suriye’nin kuzeydoğusunda Haseke sınırlarında bulunan bir üssü daha terk ettiklerini duyurdu.

Amerikan askeri bir üssü daha boşalttı

Suriye devlet haber ajansı SANA, ABD’li askerlerin Suriye’nin kuzeydoğusunda Haseke sınırlarında bulunan bir üssü daha terk ettiklerini duyurdu.

SANA, Amerikan askerinin Haseke’deki Tell Beydar köyünün yakınlarında bulunan üsten çekildiklerini açıklarken; ABD birliklerinin, Haseke ve Derbesiye kentlerini bağlayan otoyolun üzerinde bulunan Tell Beydar’daki üslerini terk ederek, Tel Tamer – Haseke otoyolu istikametine yöneldiğini yazdı.

Daha önce El Mayadin televizyonu da, ABD’li askerlerin Türkiye sınırına yakının bir konumda olan Kobani kentinin yakınındaki askeri üssü terk ettiklerini duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise ABD’li askerlerin Menbiç’in kuzeybatısındaki Dadat yerleşiminin yakınında bulunan üslerini terk ederek, Irak sınırına yöneldiklerini açıklamıştı.

KAZANAN SURİYE VE RUSYA

Öte yandan, Business Insider‘ın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump’ın talebi üzerine bin “elit” ABD askeri Suriye’nin kuzeyindeki üsleri terk ederek bölgeden çekilecek.

Konuyla ilgili olarak konuşan bir ABD’li yetkili, geri çekilmenin “kaotik” ve “moral bozucu” olduğunu söyledi. SDG ve Suriye yönetimi arasındaki anlaşmayla birlikte, Suriye ordusu Menbiç başta olmak üzere kimi bölgelere giriş yaptı.

ABD basınına konuşan yetkili, duruma ilişkin değerlendirmesinde “Yalnızca tarihteki en başarılı uluslararası terörle mücadele operasyonu sonuçlanmakla kalmadı, aynı zamanda bunun kazananı Suriye ve Rusya oldu” dedi.