Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Ne olur 5-10 tane işsiz alsan!

Erdoğan, "Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan'dan TÜSİAD'a: Ne olur 5-10 tane işsiz alsan!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde iç güvenlik birimleri ile düzenlenen iftar programında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Türkiye dünyanın en büyük şehitliğidir.

Şehitlerimizin ruhlarını muazzep etmedik. Annesiyle beraber 11 aylık Bedirhan bebeği şehit eden teröristleri yakalayıp adalete teslim ettik.

Bölücü terör örgütü başta olmak üzere, bu milletin birliğine, beraberliğine, canından aziz bildiği değerlerine kasteden katil sürülerinden, döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sorduk, sormaya da devam edeceğiz. Sadece son 2,5 yıl içerisinde 16’sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik

Suriye sahasında operasyonlarla DEAŞ ve bölücü örgütün uzantılarına çok ağır darbe indirdik. Suriye’nin kuzeyini adeta bir huzur adasına döndürdük. 3,6 milyon mülteciden 320 bini vatanlarına dönme imkanı buldu. Diğer bölgelerde bir gece ansızın gireceğiz ve gereken temizliği yapacağız. Suriye’nin kuzeyinde terör koridoru olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Son FETÖ’cü hain de yargıya hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Nasıl ülkemizde inlerine girdiysek yurt dışında da bu şebekenin iplerini ortaya çıkarıyoruz.

Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat, millet olarak birbirimize daha sıkı kenetlendik.”

SEÇİMLER 1950’DEN BERİ ŞEFFAF

“Çok önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Sadece milletimizin değil tüm dünyanın gözü bu seçimde. Onlar kendi işlerini bıraktılar bizimle uğraşıyorlar. Kendi ülkelerinde her türlü hukuksuzluğa imza atanalar son günlerde ülkemiz hedef olmaya başladılar.

Toplumsal gerilimi artırmak için çok yoğun bir çaba harcanıyor. Bize düşen şey miletin emanetine sahip çıkmaktır.

Türkiye 14 Mayıs 1950’den beri seçimlerini tüm dünyaya örnek olacak olgunlukta ve şeffaflıkta gerçekleştirmiş bir ülkedir.”

ÖZİLHAN’IN İSTATİSTİK CİNLİĞİ YAPAN KONUŞMASINI ÜZÜNTÜYLE DİNLEDİM

TÜSİAD’a da sert çıkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Seçim öncesine yalan yanlış haberlerle insanımızın sinir uçlarıyla oynandığını görüyoruz. Sosyal medyada toplumsal gerilim için çok çaba harcanıyor. Bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır. Seçim güvenliğinin temini konusunda bugüne kadar takdiri şayan başarılar yakalayan emniyet teşkilatımızı yalan yanlış bilgilerle töhmet altında bırakmak mümkün değildir. Dün TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın, bunu bu şekilde açıklamak istemezdim, buram buram demokrasi hazımsızlığı ve istatistik cinliği yapan konuşmasını üzüntüyle dinledim. Bu tür istatistikler asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür. Benzer istatistiklerde Türkiye’nin çok iyi olduğu nice alanlar var. İş yapma kolaylığında 190 ülke arasında 43’üncülüğe çıktık, bunu görmez. Ekonomik endekslerde 180 ülke içinde 68. sıradayız. Bu kişi bizi hep yüzlü sıralarda gösteren istatistik eğrileri üzerinden bize vurmaya çalışır. Beyefendi 12 yıl önce kişi başına milli geliri neydi, bugün ne?”

NE OLUR 5-10 TANE İŞSİZ ALSAN

“Sen o gün ekonomik olarak neredeydin,bugün neredesin? O günden bugüne firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi? Onu hiç masaya yatırmıyorsun. Ben sizin 12 yıl önce durumunuzu, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunu teşhir ederim. Dışardan vuran vuruyor ama içerden vuranlara günü gelir hesabını sormasını da bilirim. TÜSİAD niçin istihdama destek vermiyor, bunu hatırlatırım. Dev fabrikalar var. Ne olur 5-10 tane işsiz alsan. Bunları dert edinmiyorsunuz. Biz TÜSİAD’ın politik tarafgirlikten ziyade Türkiye’nin ekonomik mücadelesine yaptığı katkılarla gündeme gelmesini beklerdim. 1 hatfa önce ziyaretime geldin, sizlerle neleri konuştuk? Bu dolarlar, bu avrolar sizleri kurtarmaz. Bu millet sizi kurtarırsa kurtarır.”