İmamoğlu için medyaya talimat: Emir büyük yerden gelmiş...

AKP'de CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu için verilen 'İsmi kullanılmayacak' talimatının medyaya da verildiği belirtiliyor.

İmamoğlu için medyaya talimat: Emir büyük yerden gelmiş...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen isimlerden Fehmi Koru, CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’nun isminin kullanılmaması için medyaya talimat verildiğini öne sürdü.

Koru, kişisel sayfasında kaleme aldığı “Ekrem İmamoğlu’nun adı birdenbire yok oldu.. Zarar vereyim derken hikayesine yeni ayrıntılarla katkı sağlanıyor…” başlıklı yazısında İmamoğlu’nun adının medyada kullanılmamasının telkin edildiğini, emrin de büyük yerden geldiği ifadesini kullandı.

Koru’nun yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Herhalde sizler de farkındasınızdır; farkında olmamak mümkün değil çünkü: Gazetelerdeki siyasi yorumlardan buharlaşıverdi Ekrem İmamoğlu. Ona karşı saldırılar hiç kesilmeksizin devam ediyor, bunların hatta daha da arttığı bile söylenebilir; ancak adı geçirilmeden yapılıyor saldırılar…

Ekrem İmamoğlu var olmasına var, fakat adı yok…

Neden acaba?

Meğer emir büyük yerden gelmiş; medyaya Ekrem İmamoğlu‘nun adının kullanılmaması telkin edilmiş… Adı yerine yazılarda artık ‘CHP adayı’ denmesi veya ille ad verilecekse ‘CHP adayı İmamoğlu’ biçiminde kullanılması isteniyormuş…

Bu bir söylenti. İnanmakta önce tereddüt ettim, ancak koca koca adamların bir gün öncesine kadar adayı adlı adınca andıkları halde, şimdilerde sadece ‘CHP adayı’ diye geçiştirmeleri söylentiye güç kazandırıyor.”