Kayyımlara Mehmet Ağar 'güvence'si: Burası hukuk devleti, neresi siyasi...

AKP'nin HDP'li belediyelere el koyma müdahalesine destekte 'bin operasyon'cu Mehmet Ağar da gecikmedi: "Burası bir hukuk devleti. Herkes bunu böyle bilmelidir".

Kayyımlara Mehmet Ağar 'güvence'si: Burası hukuk devleti, neresi siyasi...

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesi eşbaşkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanmasına destek vermekte eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar geri kalmadı.

3 HDP’li büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasını eleştirenler olduğuna dikkat çeken Ağar “Birtakım siyasi partiler buna biat etmemeli. Bu hukuki bir karar, neresi siyasi bir karar. Adam, orada mücadele ediyor, devletin birliği ve bütünlüğü için. Siz kalkıp şehit yakınlarının çocuğunu, ailesini işten atarsanız, elbetteki devlet bunun karşılığını verecektir. Ortaya çıkan mesele budur. Burası bir hukuk devleti. Herkes bunu böyle bilmelidir. Burada herkes keyfe keder istediğini yapma hakkına sahip değildir’ ifadelerini kullandı.

Adı Emniyet Müdürü ve İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı 1990’lı yıllardaki faili meçhul olaylarla anılan Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AKP’den Elazığ Milletvekili olmuştu. Tolga Ağar, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la arasında geçen bir hikayeyi anlatırken “Cumhurbaşkanı denince bize Allah gibi geliyor” demesiyle gündeme gelmişti.