Saray yanıt veriyor, isim vermiyor: Bugünkü görüşmeleri baltalamaya çalışıyorlar

Trump'ın Erdoğan'a mektubuna AKP'den bir isimsiz yanıt daha geldi: "Bu mektubu sızdırarak bugünkü görüşmeyi resmen baltalamaya çalışıyorlar."

Saray yanıt veriyor, isim vermiyor: Bugünkü görüşmeleri baltalamaya çalışıyorlar

ABD Başkanı Donald Trump’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektubun yankıları sürüyor. Kamuoyunda büyük gündem oluşturan mektuba Hükümet ve AKP çevrelerinden yanıtlar ise ilginç bir biçimde isimsiz şekilde geliyor.

Habertürk‘ten Kübra Par’a konuşan ve ismi açıklanmayan yetkili, “Bu mektubu sızdırarak bugünkü görüşmeyi resmen baltalamaya çalışıyorlar” dedi.

Par’ın “Cumhurbaşkanlığı’ndan üst düzey bir yetkili” dediği ismin açıklaması şöyle:

“Mektubun sızdırılmasındaki gayeyi biliyoruz. Amaç bugün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Cumhurbaşkanımız arasında gerçekleşecek görüşmenin tamamen sabote edilmesi. Bu mektubu sızdırarak bugünkü görüşmeyi resmen baltalamaya çalışıyorlar. Hem Türkiye’de hem de dışarıda bu amaca hizmet etmek doğrultusunda hareket edenlerin olduğunu da gördük zaten. Öte yandan, Türkiye’de bu harekata yönelik çok ciddi bir destek var. Bu desteği engellemek için çaba içerisindeler. Cumhurbaşkanımıza yönelik bir algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar”

Mektupla ilgili AKP’den gelen ilk yanıt, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan aracılığıyla duyurulmuştu. Ahmet Hakan, “Üst düzey bir devlet görevlisi” dediği ancak ismini açıklamadığı kişinin kendisine yaptığı açıklamaları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.