Sınıf Tavrı, İzocam grevinin 9. gününde cam işçisini ziyaret etti

Sınıf Tavrı, İzocam grevinin 9. gününde cam işçilerine bir ziyaret düzenledi.

Sınıf Tavrı, İzocam grevinin 9. gününde cam işçisini ziyaret etti

Sınıf Tavrı, İzocam grevinin 9. gününde cam işçilerine bir ziyaret düzenledi.

Mersin ve Kocaeli’ne bağlı Dilovası’nda 165 cam işçisi 9 gündür grevde. Kristal-İş üyesi işçiler toplu sözleşme sürecinin tıkanması ve üç arkadaşlarının işten atılması üzerine grev kararı almıştı. 9.gününde cam işçilerini Sınıf Tavrı ziyaret etti. Dilovası fabrikasında bulunan grev çadırını ziyaret eden Sınıf Tavrı üyeleri adına YK üyesi Kemal Parlak konuştu.

Kemal Parlak konuşmasında grevin dört bir yanda mücadele veren işçiler için çok önemli olduğunun altını çizdi. Kristal-İş sendikasında olmak üzere mücadele eden tüm öncü işçilerin varlığının önemli olduğunu söyleyen Kemal Parlak, konuşmasına Sınıf Tavrı’nı anlatarak devam etti. Kristal-İş üyesi öncü işçilerin aynı zamanda Sınıf Tavrı üyesi olduğunu da söyleyen Parlak, Şişecam fabrikalarındaki işçilerin selamını da iletti.

“Sonuna kadar mücadele edeceğiz”

Ziyarette sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Direnen İzocam işçisi kazanacak” sloganları atıldı. Manifesto’yagörüşlerini aktaran işçiler, kararlılıklarını ifade etti. Fabrikada uzun süredir çalışan bir işçi, işten atılan arkadaşlarına dikkat çekerken, sendikanın işyeri temsilcisi olan Turan Akman, işçilerin talebini aktardı. Daha önce işten atılan üç arkadaşlarının işe dönmelerini ve ücret artışı talep ettiklerini söyleyen Akman, “sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimi sonrası sona ererken, Sınıf Tavrı üyeleri aynı ziyaretin Mersin’de de gerçekleşeceğini işçilere ilettiler.