Suriye'de El Nusra ve Ehrar El Şam öncülüğündeki cihatçı gruplar M-5 Karayolu'ndan çekildi

İdlib’deki El Kaide uzantılı El Nusra ve Ehrar El Şam öncülüğündeki cihatçı gruplar M-5 Karayolu'ndan çekildi.

Suriye'de El Nusra ve Ehrar El Şam öncülüğündeki cihatçı gruplar M-5 Karayolu'ndan çekildi

Suriye ordusunun başlattığı operasyon sonrası İdlib’deki El Kaide uzantılı El Nusra ve Ehrar El Şam öncülüğündeki cihatçı gruplar M-5 Karayolu’ndan çekildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye ordusunun Rusya’nın da hava desteğiyle Maaret El Numan ilçesi yakınlarında bulunan Sırman köyündeki Türkiye’ye ait gözlem noktasının etrafını kuşattığını belirtti. SOHR, kenti kontrollerinde tutan El Kaide uzantılı El Nusra (Heyet Tahrir El Şam) ve Ehrar El Şam örgütlerinin M5 olarak bilinen Suriye-Halep uluslararası yolu üzerinde bulunan Keferbasin, Bablin, Sehyan ve Maaret Hetat bölgelerinden çekildiğini duyurdu.

TÜRKİYE’YE AİT 3. GÖZLEM NOKTASI DA SURİYE ORDUSUNUN KONTROLÜNDE

Suriye ordusunun ilerlemesiyle, Türkiye’nin Maaret Hetat kasabasındaki gözlem noktası, Hama’nın kuzey kıyısındaki İdlib ve Morik’in doğu kıyısındaki Sırman kontrol noktalarından sonra Suriye ordusunun kontrolü altına giren üçüncü nokta oldu.

İdlib’deki bu gelişmeler, Türkiye, Rusya ve Suriye arasında Moskova’da iki gün önce yapılan toplantının ardından yaşandı.

Bu toplantılardan sonra İdlib’de Rusya ve Suriye güçlerinin ağır bombardımanı ve Rusya’nın büyük bir savaşı işaret etmesi ardından gruplar uluslararası M-5 Karayolu’ndan çekildi.