Belediye Ertuğrul Gazi diye Engin Altan Düzyatan büstü dikti

Ordu'da AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin diktirdiği Ertuğrul Gazi büstü, oyuncu Engin Altan Düzyatan’a benzetildi.

Belediye Ertuğrul Gazi diye Engin Altan Düzyatan büstü dikti

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na Ertuğrul Gazi diye ‘Diriliş Ertuğrul’ dizinde rol alan Engin Altan Düzyatan’a benzeyen bir büst dikti.

Daha önce Bilecik’te de Ertuğrul Gazi yerine oyuncu Düzyatan’ın heykeli yapılmıştı. Bilecik’teki Ertuğrul Gazi Müzesi’ndeki Ertuğrul Gazi heykelinin, Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’ye değil, TRT 1’de yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a ait olduğu belirlenmişti.

Sözcü‘den İsmail Akduman’ın haberine göre, sanatçı Ömer Gençtürk tarafından bronz ve bazalt taşından yapılan 20 büst, 4 Haziran günü belediye binası önünde bulunan meydana yerleştirilirken, Ertuğrul Gazi’nin büstünü görenler şaşkına döndü.

TEPKİLER ÜZERİNE BÜSTÜ KALDIRMA KARARI ALDILAR

Gelen tepkiler üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi Ertuğrul Gazi büstünü kaldırma kararı aldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi’ kapsamında yaptırdığımız büstlerden ‘Ertuğrul Gazi’ büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzetilerek tasvir edilmesi bizleri de rahatsız etmiş ve aynı gün söz konusu büst kaldırılmıştır. Konu ile ilgili ihmali bulunan sorumlular hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Gösterilen hassasiyetten dolayı tüm kamuoyuna teşekkür ediyoruz” denildi.