CHP'li Engin Özkoç'tan Erdoğan'a: Damadını nasıl istifa ettirdiysen sen de istifa et

Türkiye'de ekonomik kriz olduğunu, Berat Albayrak'ın internet aracılığıyla istifa ettiğini söyleyen Özkoç, "Aile krizi ülke krizine, ülke krizi de aile krizine dönüştürüldü" ifadesini kullandı.

CHP'li Engin Özkoç'tan Erdoğan'a: Damadını nasıl istifa ettirdiysen sen de istifa et

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Engin Özkoç açıklamasında Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesine değindi.

Türkiye’de ekonomik kriz olduğunu, Berat Albayrak’ın internet aracılığıyla istifa ettiğini söyleyen Özkoç, “Aile krizi ülke krizine, ülke krizi de aile krizine dönüştürüldü” ifadesini kullandı.

“Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar itibar kaybı söz konusu değildir” diyen Özkoç, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazinenin başından istifa etti diye, Türk Lirası hızlı bir şekilde yüzde 9-10’larda değer kazandı. Şimdi iner çıkar, bir iki hafta sonra göreceksiniz bu çıkış devam edecektir. Çünkü yöneten, oraya atanan kişiler değil. Yöneten değişmedi” diye konuştu.

Özkoç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“TBMM’de bütçeyi görüşüyoruz. Bütçe Komisyonu Başkanı gidiyor. Bütçeyi hazırlayan kişi çekti gitti. Yoksulluk içinde olan insanlar ne yapacak? Damat gitti. Kayınpeder hayatını yaşamaya devam edecek. Damadın uygulamaları dolayısıyla yoksullaşan vatandaşa ne söyleyeceksiniz. ’18 yılda yapamadığımızı yapacağız, 2023’e düzeleceğiz.’ Damadını nasıl istifa ettirdiysen sen de istifa et.”