FDA, Pfizer/BioNTech aşısının acil kullanımına onay verdi

ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna'nın 'mRNA-1273' adlı aşı adayı da 17 Aralık'ta aynı şekilde FDA bağımsız uzmanlar kurulu tarafından değerlendirmeye alınacak.

FDA, Pfizer/BioNTech aşısının acil kullanımına onay verdi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısının acil kullanım izni verdiklerini duyurdu. ABD Başkanı Trump, yayınladığı video mesajında ilk aşının 24 saatten kısa bir süre içinde yapılacağını duyurdu.

FDA’dan yapılan açıklamada, aşının 16 ve üzerindekilere de aşılamanın yapılabileceği belirtildi. Bununla birlikte ilk etapta sağlık personelleri ve bakımevlerindeki yaşlı yurttaşlara öncelik verilmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya üzerinden paylaştığı video mesajında ilk aşının 24 saatten kısa bir süre içinde yapılacağını bildirdi. Trump, açıklamasında “Bu aşının tüm Amerikalılar için ücretsiz olmasını sağladığımızı söylemek gurur verici” ifadelerini kullandı.

​”FedEx ve UPS ile ortaklığımız sayesinde, aşıyı şimdiden ülkedeki her eyalete ve posta koduna göndermeye başladık” diyen Trump, valilerin eyaletlerinde aşının ilk kimlere yapılacağına kendilerinin karar vereceğini belirtti.

Kararın can kayıplarını ve hastaneye yatışları hızla ve önemli ölçüde azaltacağı yorumunu yapan Trump, “Yaşlı vatandaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve ilk yardım ekiplerimizin ilk sırada olmasını istiyoruz” diye konuştu.

ABD merkezli biyoteknoloji firması Moderna’nın ‘mRNA-1273’ adlı aşı adayı da 17 Aralık’ta aynı şekilde FDA bağımsız uzmanlar kurulu tarafından değerlendirmeye alınacak.