'FETÖ’cülere özel terapi odaları' iddiası

Adana polisinin yaptığı 'FETÖ' operasyonunda "yaşam koçu" denilen kişilerin özel olarak hazırlanan koltuklarda, 'FETÖ'den kopmak üzere olanları vazgeçirmek için terapi uyguladıkları öne sürüldü.

'FETÖ’cülere özel terapi odaları' iddiası

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, aralarında esnaf, ihraç olan polisler ve iş adamlarının da bulunduğu 63 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, dün Adana merkezli, Mersin ve İstanbul’da, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 58 zanlı gözaltına alınmıştı.

Operasyonun ayrıntılarına ilişkin İHA’nın servis ettiği haberde ise ilginç ifadelere yer verildi. “FETÖ’den terapiyle örgüt üyeliği” başlıklı sözkonusu haberde, “FETÖ’ye katılmak ya da FETÖ’den ayrılmak isteyenler için terapi yapıldığı” öne sürüldü.

“YAKINDA DEVRAN DÖNECEK”

Haberde ilgili bölümlerden bazıları şöyle:

Polisin Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde görünürde M.E.Ç. adına mimarlık ofisi olarak kullandığı yere, FETÖ terör örgütü üyelerinin sürekli geldiği hem para hem de diğer yardımları aldığı öğrenildi. Ayrıca burada H.İ. ve M.K. isimli yaşam koçlarının örgüt üyelerine terapi uyguladığı belirlendi.

***

H.İ. ve M.K. isimli şahısların özel olarak tasarlanan terapi koltuğunda FETÖ üyelerinin üst üste yapılan operasyonlardan sonra örgütten kopmamaları için özel terapi uyguladıkları iddia edildi. İki yaşam koçunun örgütten kopmaların yanı sıra örgüte yeni üye kazandırmak amaçlı da özel koltukta terapi yaptığı öne sürüldü.

Yaşam koçlarının örgütten kopmaların önüne geçmek için “bu devran böyle gitmeyecek, yakında devran dönecek her şey eksisi gibi olacak” dedikleri öğrenildi.
Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.”