"Rexx Sineması'nda şu anda bir yıkım yok"

Rexx Sineması'nın mülk sahibi Rum-Ortodoks Vakfı'nın yöneticisi Konstandin Kiracopulu sinemada yıkım olmadığını belirtti, "Sinema korunsun, içeriye girişi önleyelim diye de etrafına levha koyduk" dedi.

Kadıköy’ün simgelerinden olan Rexx sinemasının yıkımına başlandığına dair haberler üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Reks Sineması hepimiz için çok kıymetli. Mülk Sahibi Vakıf ile temastayız. Elbette Vakıf, yatırımcılarla da görüşüyor. Şimdilik şunu söyleyebilirim ki; Reks Sineması’nda şu anda bir yıkım yok. Mülk Sahibi Vakıf koruma amaçlı cephesini kapattı.” dedi.

Sinemanın mülk sahibi Rum-Ortodoks Vakfı’nın yöneticisi Konstandin Kiracopulu ise sinema binası ile ilgili sürecin devam ettiğini, henüz inşaatla ilgili bir şirketle anlaşılmadığını duyurdu.

Gazete Kadıköy‘de yer alan habere göre sinemanın etrafına konmasının ardından yeni bir açıklama yapan Kiracopulu, “Mart ayında zaten sinemayı boşalttık. Nisan ayında anahtarları notere bırakmışlardı onu teslim aldık. Sinemayı başı boş bırakamazdık. Bu nedenle korumak için bir güvenlik şirketiyle anlaşmıştık. 24 saat korunuyordu ancak biz de vakıf olarak güvenlik şirketine 20-23 bin TL para ödüyorduk. Pandemi nedeniyle bunu karşılayamaz hale geldik ve anlaşmayı iptal ettik. Sinema korunsun, içeriye girişi önleyelim diye de etrafına levha koyduk.”