Tedbirsiz çalıştıran patron değil virüsü kapan işçi suçlu oldu!

Akınal Bella Ayakkabıcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. Gaziantep fabrikasında çalışırken koronavirüs salgınına yakanalarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki emekçi Uğur K. için yerel gazete yazdığı haber ve manşetle gündem yarattı.

Tedbirsiz çalıştıran patron değil virüsü kapan işçi suçlu oldu!

Akınal Bella isimli ayakkabı firmasının Gaziantep fabrikasında çalışırken koronavirüs salgınına yakalanarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki işçi Uğur K. için yerel gazete yazdığı haber ve manşetle ‘pes’ dedirtti.

Haber sitesi, “Uğur, 4 kişiye virüs bulaştırdı sonra da öldü!” manşetini kullanırken, haber içeriğinde “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bir terlik fabrikasında çalışan Uğur K. bir işçi korona virüse yakalandığını ve aynı zamanda annesi, iki kız kardeşi ve bir abisine bulaştırdığı öğrenilirken, kendisinin de yoğun bakımda gördüğü tedavi sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.” ifadelerine yer verdi.

Ücretli izne ayrılamayan emekçilerin işlerini kaybetme ve geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalma risklerinden dolayı salgın olmasına rağmen işlerine devam etmek zorunda kalmaları dolayısıyla her gün işlerine gitmeye devam eden işçilerden biri olan Uğur K.’yı koronavirüs salgınına yakalanmasıyla suçlayan haber içeriğine, DİSK/Tekstil Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen de kayıtsız kalmayarak kızgınlığını ifade eden bir paylaşımda bulundu.

”Çalıştığı Akınalbella fabrikasında coronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki işçi Uğur Kartal için ayerel gazetenin attığı manşete bakın. Öldüğü için bile işçiyi suçlayacak kadar…. Sadece kalemleri değil, ruhları ve vicdanları da sermaye satılmış.”

İşte o çirkin manşet: