AP Başkanı Sassoli: Afgan mülteciler, AB ülkelerine eşit olarak dağıtılmalı

Avrupa Parlamentosu başkanından Afgan mültecilere dair açıklama geldi. David Sassoli yaptığı açıklamada Afgan mültecilerin AB ülkelerine eşit olarak dağıtılması gerektiğini belirtti.

AP Başkanı Sassoli: Afgan mülteciler, AB ülkelerine eşit olarak dağıtılmalı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, Afganistan’da NATO ve yabancı birliklere yardımcı olan Afganlardan intikam alınabileceğini belirterek, “Afgan mülteciler, AB ülkelerine eşit olarak dağıtılmalı” dedi.
Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Litvanya’nın başkenti Vilnius’a yaptığı ziyaret sırasında Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinin ardından büyüyen Afgan göç dalgasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sassoli, yaptığı açıklamada, Afganistan’da NATO ve yabancı birliklere yardımcı olan Afganlardan intikam alınabileceğini belirterek, “Bizimle çalışan ve iş birliği yapanları korumalıyız, onlardan intikam alınmasına izin veremeyiz. Bu konuda sorumluluğumuz var. Afgan mülteciler, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerine dağıtılmalı. Afgan mültecilerin, pariteyi korumak için üye ülkeler arasında eşit dağıtılmalarına izin verebileceğini düşünüyorum ve bu da hızlı bir şekilde yapılabilir” dedi.