Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Batı Avrupa’da sel felaketi

Reklam

Almanya’nın batısında şiddetli yağış sebebiyle meydana gelen sel ve toprak kayması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 133’e yükseldi, halen kayıp onlarca kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Son bilgilere göre afetten en fazla etkilenen Rhineland-Palatinate bölgesinde 90; North Rhine-Westphalia eyaletinde 43 can kaybı var. Belçika’da ise en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Sele yol açan aşırı yağış Almanya ve Belçika ile birlikte Lüksemburg ve Hollanda’da da etkili oldu.

Almanya’nın selden en çok etkilenen şehirlerinden biri olan Bad Neuenahr şehrinde 21 yaşındaki bir görgü tanığı, her şeyin 15 dakika içerisinde olduğunu, şiddetli yağış sonrası bir anda bölgeyi su bastığını kaydetti.

Merkel: Sel tehlikesi devam ediyor
Yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel “Korkarım ki daha kötüsü henüz yaşanmadı” diyerek tehlikenin devam ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı da sel felaketleriyle ilgili yaptığı açıklamada küresel iklim değişikliğiyle mücadele çağrısında bulundu.

Alman basınına göre Ahrweiler bölgesinde bin 300 kişiden haber alınamıyor. Ancak bu kişilere ulaşılamıyor olması zarar gören telefon hatlarından kaynaklanıyor olabileceği yorumları yapılıyor.

Alman yerel hükümet yetkilisi Roger Lewentz, SWR televizyonuna yaptığı açıklamada “Hala 60 civarında kişinin kayıp olduğunu düşünüyoruz ancak insanlara bu kadar uzun süre ulaşamadığınızda en kötü senaryoyu düşünmek zorunda kalıyorsunuz” dedi.

Koblenz polisi dün Twitter’dan yaptığı açıklamada Bad Neuenahr-Ahrweiler kentinde birçok evin çöktüğü, bazı evlerin de çökme tehlikesi altında bulunduğunu, bölgede hayatını kaybedenlerin olduğunu duyurdu

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam