Dört kişinin hayatını kaybettiği olaylardan sonra ABD Başkan Yardımcısı'ndan açıklama

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Burada meydana gelen şiddeti mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu kutsal salonlarda, can kaybının yanı sıra bugün kongremizi savunanların uğradığı yaraların da acısını çekiyoruz” dedi.

Dört kişinin hayatını kaybettiği olaylardan sonra ABD Başkan Yardımcısı'ndan açıklama

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Kongre binasına zorla giren göstericilere ve yaşanan olaylara ilişkin sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Bugün ABD Capitol tarihinde karanlık bir gündü, ancak ABD Capitol polisinin, federal eyaletin ve yerel güvenlik güçlerinin hızlı çabaları sayesinde şiddet bastırıldı. Kongre Binası güvende ve çalışmalar devam ediyor. Bu tarihi yeri savunmak için görevlerinde kalan kadın ve erkeklere her zaman minnettar olacağız. Bugün, Kongre binamızda çıkan olaylara neden olan kişilere; siz kazanmadınız, şiddet asla kazanmaz özgürlük kazanır” dedi.

Pence mesajını “Hadi işe geri dönelim” sözleriyle bitirdi.

Pence ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda güvenlik güçlerine teşekkür etti. Pence, “Capitol Hill polis memurlarına ve tüm emniyet teşkilatı görevlisine bugün bizi güvende tuttukları için teşekkür ederiz. Hizmetiniz sayesinde Capitol güvenli hale getirildi ve gerçekten minnettarız” dedi.