Hakkında tutuklama kararı çıkan Sezgin Baran Korkmaz'ın yatına el konuldu

Korkmaz'a ait 46 metrelik değerinin ise 30 milyon Euro olduğu belirtilen Queen Anne isimli tekneye Beyrut’ta İnterpol aracılığıyla el konulduğu ortaya çıktı.

Hakkında tutuklama kararı çıkan Sezgin Baran Korkmaz'ın yatına el konuldu

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın para trafiği ortaya çıkmıştı.

SBK Holding ve bağlı altı şirketin hesaplarından 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiaları üzerine aralarında Sezgin Baran Korkmaz’ın da bulunduğu sanıklar hakkında davaya başlanırken, Korkmaz’a ait 46 metrelik Queen Anne isimli tekneye Beyrut’ta İnterpol aracılığıyla el konulduğu ortaya çıktı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında yer aldığı 10 sanıktan 5’i hakkında yakalama kararı bulunurken, Korkmaz’a ait 60 metrelik Queen Anne isimli tekneye 1 Mayıs’ta Beyrut’ta İnterpol aracılığıyla el konulduğu öğrenildi.

Teknedeki 7 kişilik Türk mürettebatın pasaportlarına da el konularak Lübnan dışına çıkmalarının yasaklandığı belirtildi.

Hakkında yakalama kararı olan ancak kendisine ulaşılamayan Sezgin Baran Korkmaz’a ait 40 metrelik lüks yatın uzun süreden bu yana Beyrut’ta olduğu belirlenmişti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, “1 Mayıs tarihinde tekneye çıkan İnterpol ekipleri 7 kişilik mürettebatın pasaportlarına el koyarak tekne dışına çıkmasını yasakladı. Teknede sürekli silahlı polis bekliyor. Bu arada personele sıkıntı yaşatılmadığı sadece tekne çıkışına izin verilmediğini de biliyorum” ifadelerini kullandı.

Uzun yol teknesi olarak tasarlanan ve okyanus aşabilen yatın yapımı yaklaşık 3 yıl sürmüştü. 46.5 metre boyundaki ultra lüks yatın değerinin 30 milyon Euro olduğu belirtiliyor. 100 ton yakıt alan son teknoloji otomasyona sahip yatta orta ölçekli bir helikopterin inip kalkabileceği pist de mevcut.